ANCHETE

EXCLUSIV// Notă de protocol ca la nuntă: Bogdan Mîndrescu, creierul escrocheriilor de la ministerul Transporturilor

Sorin Grindeanu este ministrul Transporturilor și Infrastructurii în acte, dar, în realitate, ministerul este condus de un controversat secretar de stat care susține că este omul de încredere al liderilor PSD. Bogdan Mîndrescu, secretarul de stat care conduce ministerul Transporturilor este omul care leagă și dezleagă ițele sistemului care a pus stăpânire pe țară. Mîndrescu este omul bun la toate. Este iubit și de baronii PSD și de cei din PNL, dar mai ales de șeful de la Cotroceni pentru că se luptă cu schimbările climatice. Bogdan Mîndrescu este este fiul fostului ofițer SIE, Adrian Mîndrescu.

Cine este Bogdan Mîndrescu

Printre primele numiri ale cabinetului Ciucă s-a aflat și cea a lui Bogdan Mîndrescu în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. De fapt, este o revenire a acestuia în Palatul CFR întrucât el mai fusese șef de cabinet la ministerul Transporturilor în era Dragnea, sub comanda lui Răzvan Cuc.

Tot atunci, el a aterizat în Consiliul de Administrație de la Registrul Auto Român (RAR), dar și la conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), de unde a demisionat când a aflat că ”performanțele” sale manageriale sunt scanate de DNA. Însă, prin intrarea PSD la guvernare, Mîndrescu a ajuns pe cai mari în Ministerul Transporturilor, susținând că el este ”artizanul” programului de guvernare pe transporturi.

Ca atare, nici nu intrase bine Grindeanu în Palatul CFR că deja Mîndrescu dirija totul în minister, mai ales numirile în consiliile de administrație, dar și schimbările cum a fost de exemplu la RAR. Dar, cum cine împarte, parte-și face, Mîndrescu a aterizat în bordul administrativ de la RAR, dar și de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Numai că aceste numiri în bordurile administrative ale entităților de sub tutela Ministerului Transporturilor au intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). -nota Capital.ro.

Să începem dezvăluirile: Bogdan Mîndrescu, Iulian Dumitrescu, Alina Niță, Viorel Grigore

Una din protejatele lui Bogdan Mîndrescu este Alina Mihaela Niță, noul director al RAR. Doamna Niță primește un salariu de circa 8.600 de euro pe lună cu sprijinul domnului Mîndrescu.

„Ministerul Transporturilor, prin reprezentantul său în CA (nr. secretarul de stat Bogdan Mîndrescu), a considerat că trebuie îmbunătățit managementul RAR. Și, ca atare, a fost propusă directoarea economică Alina Mihaela Niță, care cunoaște foarte bine RAR”, a declarat Andrei Dolineaschi.

Alina NițăRAR

Bogdan Mîndrescu a transmis către Registrul Auto Român condus de Alina Niță o notă de protocol cât pentru o nuntă. Produsele au ajuns la Guvern, o parte la ministerul Transporturilor, iar o parte a ajuns la Taverna Gruiu unde se împart banii ministerului pentru băieții deștepți ai sistemului.

Patronul Tavernei Gruiu este Viorel Grigore un apropiat al doamnei Alina Niță și asociat al baronului liberal Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, în mai multe afaceri. Odată ajuns baron de Prahova, după fuga de la Călărași, Iulian Dumitrescu a început să își ascundă urmele, însă nu e chiar atât de deștept pe cât se crede. Probabil că nici la faptul că va fi descoperit Bogdan Mîndrescu nu s-au gândit. Dar Dumnezeu nu doarme, nici nu dă cu paru`.

Taverna Gruiu alias GVV PRO MANAGEMENT SRL este trecută astăzi pe numele domnei Grigore Georgeta. Doamna Grigore este asociată cu Lambrea Angelica Marilena în compania LAUCRIST SRL, unde au activat Viorel Grigore și Iulian Dumitrescu.

Ce scria Newsweek despre Grigore și Dumitrescu

Iulian Dumitrescu a încearcat să își șteargă urmele lăsate în afacerile cu statul, operațiune demarată în anul 2012, după ce a ajuns senator liberal de Călărași.

Senatorul Iulian Dumitrescu a reușit o performanță unică: a reușit să închirieze un teren arabil de 5.000 mp chiar și cu 990.000 lei anual, adică 198 de lei (peste 40 de euro!) pe metru pătrat. Terenul se află în localitatea ilfoveană Berceni. Chiria cumulată pentru respectivul teren se ridică la 3,2 milioane lei. Un alt teren extravilan pentru care a încasat chirie de sute de mii lei anual se află în localitatea dâmbovițeană Răzvad. Într-un final, terenurile închiriate au fost vândute firmei Bucegi Invest, controlată de fostul său partener de afaceri Vasile Viorel Grigore, cu suma de 1,76 milioane lei.

Firma Bucegi Invest este deținută de Angelica Marilena Lambrea (49,25%), Daniel Adrian Lambrea (0,75%) și Vasile Viorel Grigore (50%). Angelica Lambrea l-a creditat pe senatorul Iulian Dumitrescu, actual președinte al CJ Prahova, cu 335.000 lei și 100.000 euro, datorii scadente în 2021 și 2023, conform declarației de avere depuse de senator în 2016.

Tot acolo este menționat că soția sa, Alexandra Paula Dumitrescu, a primit dividende de 232.400 lei de la Metropolitan SRL, deși firma nu apărea în declarațiile de interese ale senatorului. Doi ani mai târziu, conform declarației de avere depuse în 2018, senatorul Iulian Dumitrescu a restituit o sumă de 100.000 lei către Angelica Marilena Lambrea.

Klaus Iohannis- Iulian Dumitrescu

Bogdan Mîndrescu îl servește pe Iohannis: Tun de peste 1 miliard de euro

Bogdan Mîndrescu servește viselor umede ale președintelui Klaus Iohannis privind schimbările climatice. Vorbim de o escrocherie de proporții prin care statul român cel mai propabil va plăti niște produse care nu vor fi livrate niciodată. Vorbim de o achiziție de tip Bechtel. Klaus Iohannis, MAE și toate instituțiile statului român plătesc himere pentru a-i obține dulapului de la Cotroceni un post la NATO s-au prin instituțiile occidentale.

Mîndrescu a decis să coordoneze achiziția a 12 trenuri pe hidrogen. Ele sunt doar la nivel de proiect. Trenuri de hârtie, dar românii sunt buni de plată. Nu mai vorbim de faptul că noi nu avem cale ferată pentru a putea pune în valoare actualele locomotive deținute de CFR. Se circulă pe multe linii cu viteze mai mici decât în perioada interbelică.

Cele 12 trenuri cu hidrogen costă 174 de milioane de euro, potrivit Notei de Fundamentare, dar întreținerea, reparațiile și alimentarea cu hidrogen pentru o perioadă de 30 de ani aproape un miliard de euro. 

Președintele Klaus Iohannis este o copie a trădătorului de țară Carol al-II-lea. Iohannis le va lăsa românilor doar ochii, ca să plângă!

Mai avem multe de spus și documente de prezentat despre combinațiile domnului Mîndrescu Bogdan. Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button