ȘTIRI

DNA a descoperit că liderii PSD ar fi delapidat milioane de euro din visteria partidului prin contracte cu presa

Anchetatorii.ro au anunțat încă din luna mai că Partidul Social Democrat a fost delapidat în perioada alegerilor prezidențiale din anul 2019 de circa 26 de milioane de euro. Secretar General al PSD la acea dată a fost dl. Mihai Fifor, direct responsabil de lichiditățile și patrimoniul partidului. În speța dispariției banilor din conturi, Mihai Fifor nu ar fi acționat de unul singur, înțelegerea fiind de mare anvergură la vârful partidului. Marcel Ciolacu nu a dorit să comenteze cele prezentate de Anchetatori.ro.

Procurorii anticorupție au cerut, pe 30 august 2022, Partidului Social Democrat facturile, chitanțele, contractele și orice alte înscrisuri care dovedesc relația sa comercială cu opt firme de casă. Marcel Ciolacu, Mihai Fifor și Paul Stănescu ar fi vizați de ancheta procurorilor DNA.

„Faptele cu privire la care se efectuează cercetări vizează și utilizarea subvențiilor acordate de la bugetul de stat în anul 2019 Partidului Social Democrat”, enunță ordonanța DNA de la sfârșitul lunii trecute.

Umărirea penală include și acuzații de spălare a banilor, precum și de folosire a influenței de lider politic în vederea obținerii de foloase necuvenite.

Dintre cele opt companii luate în vizor se remarcă trei entități controlate de oamenii lui Sebastian Ghiță și conectate la postul România TV. Sunt totodată verificate judiciar contracte cu institutul sociologic al lui Marius Pieleanu, cu o firmă deținută de un important acționar Romprest (Andrei Drăcea) sau cu tipografia pe bani publici a unui liberal (Amma Print).

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button