POLITICĂ

Emil Boc a dat pe mâna arhitecților premiați de Budapesta statuile neamului românesc! Cine și-a bătut joc de Grupul statuar Școala Ardeleană

Emil Boc, unul dintre cei mai corupți primari din Republica infractorilor, înființată acum 33 de ani de FSN, bunicul PSD și PNL, ne surprinde în mod negativ în fiecare zi. Acestor bandiți proveniți din fostul PDL a început să le pută statuile neamului românesc, îndeobște cele de pe plaiuri transilvane. La Turda, Oradea și Cluj avem cazuri de notorietate. Emil Boc șterge memoria înaintașilor neamului românesc, iar asta o observăm cu toții prin batjocorirea monumentelor istorice din centrul municipiului Cluj Napoca.

Mihai Eminescu și Lucian Blaga au fost dați jos de pe soclu și puși pe alee fără plăcuțe cu numele lor. Dacă ești un turist străin s-au simplu trecător te întrebi oare cine sunt cei doi. Emil Boc i-a coborât de la nivelul de maeștri universali ai neamului românesc la nivel de cerșetori. Sunt cuvinte dure dar din păcate aceasta este realitatea din Clujul lui Emil Boc.

În marea de beton ridicată de Sindicatul Clujului nu mai era loc de Eminescu, Blaga, Maniu, Vaida Voievod s-au Racoviță. Statuia lui Iuliu Maniu a fost aruncată de muncitori în noroi, lângă zidul Bastionului Croitorilor, iar Alexandru Vaida Voevod, erou al Unirii de la 1918 a fost ”cinstit” la Cluj-Napoca cu trei pubele inteligente.

Iuliu Maniu aruncat în noroi la Cluj

Mai grav este faptul că aceste lucrări au ajuns pe mâna unor firme aflate în apanajul guvernului de la Budapesta, care nici într-un caz nu iubesc România și eroii neamului românesc. Compania Mossfern și-a permis chiar să scoată ilegal bustul lui Emil Racoviță și să îl ascundă într-o magherniță.

Emil Racoviță – Sursă foto Gazeta de Cluj

Aceeași firmă Mossfern a decis să scoată soclul Grupului statuar Școala Ardeleană, iar Comisia de Zonificare a Municipiului Cluj-Napoca a aprobat propunerea. Această comisie se află în subordinea edilului Emil Boc.

Vaida Voevod, batjocorit la Cluj

Cine sunt firmele care batjocoresc eroii neamului românesc cu sprijinul lui Emil Boc

Astor Com SRL – executant, De Construct Project Consult SRL – executant, Mossfern Arhitectura – proiectant general – această asociere de firme ne lasă fără istorie.

Emil Boc a oferit contractul în valoare de 10,3 milioane euro asocierii Astor Com SRL – executant, De Construct Project Consult SRL – executant, Mossfern Arhitectura – proiectant general.

Astor Com Târgu Mureș are doi asociați: Petrică Mihai Sala (70%) și Maria Daniela Sala (30%). Obiectul de activitate al firmei este lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Petrică Mihai Sala din Târgu Mureș a fost condamnat pentru dare de mită, în 2012. Într-un comunicat oficial al DNA se arată că Petrică Mihai Sala a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru dare de mită.

Construct Project Consult Cluj-Napoca este deținută de Alin Irinel Vlădan și are obiect de activitate activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea. În 2019, firma a avut o cifră de afaceri de 901 mii euro, profit net de 248 mii euro și 8 angajați.

Compania Mossfern este deținută de arhitectul Kiss Zoltan și îl are ca partener pe arhitectul Ernő Arnold Macalik.

Arnold Macalik, coordonatorul firmei Mossfern care a realizat proiectul de reamenajare a străzii Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca a fost distins cu Premiul Maghiar pentru Arhitectură. Premiul a fost acordat de Uniunea Maghiară a Arhitecților din Ungaria.

Macalik Arnoldnak ítélték az idei Magyar Építőművészetért díjat, amelyet a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) hozott lére, és amelyet az Építészet Világnapja alkalmából adnak át Budapesten, október 3-án

Premiul a fost înmânat de András Krizsán, președintele Uniunii Maghiare a Arhitecților din Ungaria, iar Laudatio a fost prezentată de Levente Szabó, membru al consiliului de administrație al Uniunii.

Grupul statuar Școala Ardeleană

Macalik Arnold încearcă să ne rescrie istoria într-un mod abject susținând că Grupul statuar Școala Ardeleană nu are protecție monumentală, iar fostul piedestal nu a fost gândit de sculptorul Romulus Ladea, care, la moartea sa în 1969. , a lăsat în urmă o lucrare modelată în lut. Dacă ar fi să ne luăm după acest arhitect toate statuile neamului românesc trebuiesc batjocorite, cum a făcut el în Cluj cu sprijinul lui Emil Boc.

În cele din urmă, Emil Boc s-a văzut obligat să renunțe la serviciile firmelor apropiate de guvernul Ungariei după ce societatea civilă din Cluj a început să protesteze zilnic, în special în fața statuilor lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga.

Compania Mossfern Kft a primit din partea primăriei Târgu Mureș conduse de primarul UDMR, Soos Zoltan, un premiu în valoare de 5.000 de euro, prin reprezentantul său oficial Zoltán Kiss, respectiv arhitectul cu drept de semnătură Ernő Macalik Arnold.

EMILE, ești o rușine pentru România! Emile, ești o rușine pentru Cluj!

Concluziile le puteți trage voi din imaginile de mai sus și cele expuse în acest articol.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button