ANCHETE

Marcel Romanescu, baronul galben-roșu: Republica infractorilor și clanurile Gorjului conectate la Cosa Nostra și Ndrangheta

Marcel Romanescu este un baron local, exponent al puterii absolute și corupte. Pentru Romanescu nu contează culoarea politică atât timp cât are asigurată protecția la vârful Republicii infractorilor. Orașul Târgu Jiu a căzut pradă acestui personaj extrem de corupt și pus pe căpătuire. Nimic nu îi scapă lui Romanescu din mână. Dacă ar putea ți-ar fura și bucata de pâine din mână. Numai când îi vezi chipul îți dai seama că ai în față un infractor de cea mai joasă speță. Dar pentru partidele sistemului PSD și PNL, Romanescu este un idiot util ce poate direcționa conductele de bani negri către interesele partidului stat.

Municipiul Târgu-Jiu a preluat titulatura de capitală a tineretului din România în anul 2023. Primarul Marcel Romanescu a semnat acordul de cooperare privind acordarea titlului „Capitala Tineretului din România” și implementarea programului „Târgu Jiu – Capitala Tineretului din România 2023”. Acordul a fost semnat și de Adela Vlădoiu, președintele Federației START, Mircea Meriacri, președintele Consiliului Tineretului din România, Paul Handro, director zonal Banca Comercială Română, Tudor Ogner, președinte Federația Tinerilor din Cluj, director executiv Capitala Tineretului din România și Andras Farkas, director strategic Grupul PONT, director strategic Capitala Tineretului din România.

Marcel Romanescu s-a transferat la PSD

Pentru Marcel Romanescu titulatura de capitală a tineretului din România a însemnat încă un motiv în plus pentru a jefui bugetul local spre înavuțirea mafiilor de partid. Marcel Romanescu a emis hotărârea de consiliu local numărul 33 privind implementarea programului cu titlul ”Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023. În această hotărâre apare și parteneriatul cu Federația Start, trust de ong-uri condus de o infractoare.

În toată această afacere de partid marca Marcel Romanescu există suspiciuni rezonabile de acte de corupție și fraudă cu fonduri europene.

O afacere de partid, Fundația Excelsior și Primăria lui Romanescu

Prefectul liberal de Gorj, Iulian Popescu, președintele fundației Excelsior și apropiatul baronului Ion Iordache, președintele PNL Gorj, are un contract cu Primăria condusă de Marcel Romanescu, primar liberal ce tocmai a trecut oficial la PSD Gorj. Fundația lui Iulian Popescu încasează pe proiectul Târgu Jiu Capitala Tineretului, patru sute de mii de lei de la Primăria lui Romanescu.

Iulian Popescu este “tolerat” de baronul Iordache și va fi pus candidat din partea PNL la Primărie, după fuga lui Romanescu la PSD. În timp ce prefectul îl controlează pe primar, la fundație îi ia banii pe un proiect finanțat din bugetul Primăriei și Fonduri UE. Frumoasă afacere. Vorbim de conflict de interese deoarece primarul Romanescu își finanțează șeful. În ultima declarație de avere Iulian Popescu afirmă că și-a împrumutat ONG-ul Excelsior cu 50.000 de lei și compania Softinix SRL cu 240.600 de lei.

ART. 70
Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.
ART. 72
  (1) Persoana care exercită funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligată să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu ia sau să nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcţiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau ori rudele sale de gradul I.

Federația START, o afacere a clanului Romanescu

Potrivit HCL nr 37 a Primăriei Târgu Jiu avem protocolul cu Federația Start și o anexă semnată de primarul Marcel Romanescu. Federația Start este condusă de Natalia Adela Vlădoiu, o infractoare condamnată la 4 ani de închisoare, cu un termen de supraveghere de 6 ani, pentru că nu a plătit statului toate taxele și impozitele. Instanța a stabilit în sarcina sa un prejudiciu de aproape 700.000 de lei, la care s-au adaugat penalități și alte accesorii, care vor mări suma până la plata integrală. Pe averea doamnei Vlădoiu a fost instituit sechestrul asigurator în vederea recuperării prejudiciului.

Cum se face că Romanescu are în jurul lui numai infractori?

Doamna Natalia Adela Vlădoiu este fina omului de afaceri Silviu Ion Pîrvuțoiu, actualmente director al TRANSLOC SA. Pîrvuțoiu ocupă această funcție bineînțeles tot cu sprijinul lui Marcel Romanescu. Domnul de la Transloc s-a tranferat și el la PSD. Pîrvuțoiu este și el suspectat de evaziune fiscală, iar firma firma familiei sale a derulat contracte cu Transloc. Mai exact, societatea de transport public local a cumpărat, de când e condusă de Mihai Paraschiv, de la firma Antimpex SRL, în mod direct, piese de schimb, anvelope, materiale auxiliare și uleiuri, în sumă de aproximativ 45.000 de lei. Aceste achiziții și modul cum au fost utilizate mărfurile sunt verificate de organele judiciare care fac cercetări, în cadrul unui dosar penal mult mai amplu, în care prejudiciul estimat se cifrează la aproape 5 milioane de lei.

Natalia Adela Vlădoiu a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, cu un termen de supraveghere de 6 ani, pentru că nu a plătit statului toate taxele și impozitele. Instanța a stabilit în sarcina sa un prejudiciu de aproape 700.000 de lei, la care se adaugă penalități și alte accesorii, care vor mări suma până la plata integrală. Pe averea femeii a fost instituit sechestrul asigurator în vederea recuperării prejudiciului. Verdictul magistraților nu este definitiv, putând fi contestat.

Natalia Adela Vlădoiu a primit prin Asociația Association Colour Your Dreams suma de 689.818 lei de la Primăria lui Marcel Romanescu pentru diferite proiecte.

Un alt beneficiar al banilor de la primăria lui Marcel Romanescu este Ștefan Ghimiși, mason și președinte al Rotary Târgu-Jiu. Ghimiși a candidat din partea Partidului Verde la șefia Consiliului Județean Gorj. Ștefan Ghimiși a primit prin Asociația ADER suma de 240.000 de lei.

Pomană electorală pe banii cetățenilor din Târgu Jiu: Romanescu îl îmbogățește pe Lemnaru

Marcel Romanescu: Invitațiile pentru evenimentele dedicate Zilei Persoanelor Vârstnice se vor distribui începând de luni, 25 septembrie, ora 09:00, la sediul Direcției de Protecție Socială din strada Oltețului nr. 5, sau la Stadionul Municipal, în spațiul situat vizavi de intrarea în Primăria Târgu Jiu. Sunt invitate persoanele care au împlinit deja vârsta de 65 de ani, cu domiciliul în Târgu Jiu și care se vor prezenta cu documentul de identitate în original.

Marcel Romanescu pregătește de fapt un chiolhan ce poate fi catalogat drept mită electorală și mai mult de atât îi batjocorește pe bunicii noștri obligândui să se deplaseze pentru invitațiile lui mizerabile. Toată schema este gândită pentru a colecta voturi și pentru a-l îmbogăți pe patronul companiei Crescendo SRL, Călin Lemnaru.

Călin Lemnaru

Lemnaru se va ocupa de organizarea evenimentului în schimbul sumei de 516.000 de lei. Anul trecut Lemnaru a primit tot el acest contract de ziua vârstnicilor, însă suma a fost de 273.520 de lei, aproape la jumătate față de 2023. Având în vedere că vin alegerile, Romanescu vrea să obțină mai multe voturi. Lemnaru nu ar fi străin de afacerile lui Romanescu cu mafia italiană.

Numele lui Lemnaru este legat de mai multe combinații controversate, acesta fiind acuzat de blocarea introducerii în patrimoniul UNESCO a Căii Eroilor, deoarece acesta deține mai multe proprietăți în zonă.

Camelia Alexandru, o târgujiancă implicată în apărarea patrimoniului orașului, spune că există interese pentru demiterea șefului centrului Brâncuși, cel care se opune mutilării Căii Eroilor.

„Doru Strâmbulescu, prin poziția sa de la Centru Brâncuși, făcea mult lobby și manifesta interes pentru avizarea dosarului de introducere în patrimoniul UNESCO a Ansamblului Brâncuși chiar se punea problema disjungerii acestuia în două dosare, pentru a putea fi acceptată Coloana Infinitului, într-o primă etapă acest lucru pentru Lemnaru ar fi fost un dezastru, din acel moment nemaiputându-se elibera nici o autorizație pe Calea Eroilor, pierderile afaceristului fiind imense. Călin Lemnaru are lângă Biblioteca Județeană, 3 proprietăți adiacente, pentru care a plătit peste 2 milioane de euro. În afară de casa doctorului Lupescu a cumparat și terenul familiei dr. Saracaceanu, cât și terenul unde a existat odată sediul CITEX (acesta din urmă de la tatăl lui Dan Vâlceanu). Deci există într-adevăr un interes comun pentru demiterea lui Strâmbulescu, care nu ar fi închis ochii la toate aceste matrapazlâcuri”, a scris ea.

Marcel Romanescu, la fel ca mulți primari de top ai PNL au contracte cu firmele asociate sindicatelor mafiei italiene din Cosa Nostra și Ndrangheta

Primarul Marcel Romanescu, atribuia prin procedură simplificată, firmei italiene Consorzio Stabile EBG SRL, un contract de peste 2 milioane de euro, pentru „modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ”.

Edilul localității nu a avut nicio tresărire, deși firma respectivă era înființată în 2015, deci doar de cinci ani și avea un singur angajat. Consorțiul italienesc are interdicție de a participa la contracte cu autoritățile locale din Italia, din cauza legăturilor pe care le are cu Mafia din Peninsulă, după cum informa un site specializat în probleme legale. Alo, DIICOT, DNA, mai trăiți… sau e ordin pe unitate de intrare în silenzio stampa.

Cu un bugetul de peste 2 milioane de euro, asigurat de Ministerul Dezvoltării, constructorul italian a găsit de cuviință să monteze pavelele pe nisip și nu cu adeziv, să pună câteva bănci de tablă, pe care nu îndrăznește să se așeze nimeni, că monteze rigole dintr-un material atât de prost încât s-au spart, practic să desfășoare, de peste 3 ani, lucrări de mântuială.

Acum nu mai există nici urmă de lucrători, prin piatra cubică a crescut iarba, pavelele s-au spart, băncile au prins rugină iar gardul montat nu are nicio noimă. Și toate astea fără ca nici măcar rerecepția să nu fie semnată.

Răspunzător de calitatea lucrărilor este arhitectul escroc, Dorin Ștefan, un personaj din agrenajul camarilei lui Marcel Romanescu.

După ce italienii au dat bir cu fugiții, Marcel Romanescu a anunțat că va continua modernizarea și punerea în valoare a tronsonul cuprins între Biserica Sfinții Apostoli și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”. Suma care va fi pusă la dispoziție este de peste un milion de euro, asigurată cu finanțare de la bugetul local.”, relatează. Despre mafioții italieni și primarii PNL abonați la Cosa Nostra și Ndrangheta o să vorbim în materialele următoare.

https://www.partecipami.it/infodiscs/view/26589

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button