ANCHETE

Horia Constantinescu: „Ce vrei în schimbul tăcerii tale?”/ Binomul Pahonțu-Voineag a pus DNA la cheremul infractorilor

Cetățenii au ajuns să considere Anchetatorii.ro o sursă veritabilă de informații în lupta cu grupările criminale care au acaparat statul român la nivel instituțional și nu numai. În fruntea instituțiilor statului sunt aleși oameni cu scheleți în dulap, slugarnici și hoți din cale afară. Puterea nu e la cel care o are, ci la cel care îl are pe cel care o are. În fruntea Direcției Naționale Anticorupție, încă din vremurile PNA și până în zilele noastre am avut șefi numiți politic ce au acționat la ordine politice. Dacă pe vremea lui Năstase o aveam pe Rodica Stănoiu, pe vremea lui Băsescu pe Kovesi și binomul Coldea-Maior, în perioada lui Iohannis am trecut la marionetele Bologa și Voineag, respectiv mai nou binomul Pahonțu-Voineag. Șefii și șefuții DNA nu sunt cei care au puterea, ci niște păpuși dirijate din umbră de oamenii sistemului. De ce? Pentru că sunt puși politic în funcții, nu pe merit. Adică, niște slugi obediente în fața politicului pe care pretind că îl anchetează.

La ANI îl avem pe ARIEL

Horia Constantinescu este poate unul din cei mai prolifici infractori pe care sistemul îi folosește împotriva mediului de afaceri din România. Anchetatorii.ro a fost singura publicație care a arătat opiniei publice cum Horia Constantinescu face spălare de bani prin contracte de împrumut către firmele familiei sale și ale familiei Năstase din Panama. Agenția Națională de Integritate se face că investighează, însă este tot moșia PSD și PNL așa că nu vă așteptați să îi verifice serios averea acestui individ. Vor tergiversa procesul până îl vor albi pe acest interlop pus de PSD să îi jefuiască pe oamenii de afaceri români.

Șeful ANI, Florin Ionel Moise, zis și ”Ariel” are origini socialiste sănătoase, fiind o marionetă a PSD, iar fratele său ocupă funcția de secretar de stat la Agricultură din partea aceluiași partid. Ariel a fost pus în funcție la ordinele baronului PSD și ex-premier, Mihai Tudose.

Florin Ionel Moise, zis și ARIEL

Cum o scaldă DNA când se ajunge la Lucian Pahonțu și Horia Constantinescu: afaceri și vieți distruse de mafie

Avem un caz de manual prin care Horia Constantinescu îi jefuiește pe oamenii de afaceri români. Dacă ați urmărit canalele de socializare ale interlopului Horia Constantinescu ați observat o serie de atacuri la adresa oamenilor de afaceri și acuzații din cele mai grave, bineînțeles cei vizați sunt călcați de ANPC-ul pe care îl conduce cu mână de fier alături de frații lui de combinații, Mihai Culeafă și Paul Anghel. Horia strânge bani pentru mafia de partid a PSD, Culeafă pentru mafia liberală, iar Paul pentru el, Paul fiind și cel care stabilește cotele pentru șpagi.

Ca om de afaceri nu poți intra în grațiile acestor mafioți protejați de DNA fără să plătești minim 100 de mii de euro. Despre cazul unei agenții de turism s-a mai scris însă ce nu știe DNA este că există și alte interceptări decât cele făcute de ei deoarece mediul de afaceri a înțeles că sunt mână în mână cu mafia de partid și de stat. Pe lângă aceste înregistrări, interlopul Horia Constantinescu se dă de gol în diferite convorbiri pe rețelele de socializare, fapt ce demontează dosarul șmenuit de Marius Voineag la ordinele lui Lucian Pahonțu.

Cum îți distruge Horia afacerea

Îți infiltrează oameni pe lângă tine, dacă ai un bussines puternic, încep să te amendeze abuziv s-au îți trimit controale repetitiv, îți face public numele și te acuză pe rețelele de socializare, îți distruge afacerea, iar mai apoi binevoitorii infiltrați în jurul tău vin și te sfătuiesc să faci plata către mafie.

Două persoane au fost reţinute în luna mai a.c. de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut şi primit bani de la un om de afaceri căruia i-ar fi promis că pot interveni pe lângă factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii unei firme. Persoanele în cauză erau apropiații lui Horia Constantinescu și Lucian Pahonțu. În fapt, conducerea DNA, recte Voineag, a trecut peste procurorul de caz și a blocat traseul banilor ce duceau direct în biroul lui Horia Constantinescu. Inițial am crezut și eu că DNA poate să spună orice… că cei doi indivizi cereau bani pentru ei și încercau să escrocheze un om de afaceri aflat la ananghie, însă Horia Constantinescu demontează singur tot ce a încercat Voineag să țină la sertar.

Cum a început totul

Lucian Pahonțu a aflat că o agenție de turism neabonată sistemului ridică singură curse charter de la sol și are relații excepționale cu statele din zona arabă. Informația a ajuns la finuțul, Pistol Stancu Florin. Apoi au început să apară problemele, dar și soluțiile – mita pentru șmecherii sistemului.

Zanfir Liviu

„Pe Zanfir Liviu Ștefan l-am cunoscut imediat după cele petrecute în Marsa Matruh (atentate teroriste) -Egipt prin intermediul unui angajat al societății. Ulterior acesta a fost angajat de catre mine pe postul de director de vânzări. În luna noiembrie am mers împreună în Egipt având întâlnirii de afaceri acesta a văzut cum stau lucrurile și a început să îmi vorbească despre „un prieten bun”( Pistol Stancu Florin) care avea multe grade și functii și totodată îl cunoștea pe Horia Constantinescu (după spusele lui Zanfir Liviu).

Ajunși în țară acesta îmi cere o sumă importantă de bani pentru a face pace cu toți și a se ridica măsura suspendării dată de către CRPCMB sub sigla ANPC (de menționat că CRPCMB nu are atribuții de a dispune o decizie de suspendare a activității, dar și faptul că ANPC a încălcat Regulamentul UE de siguranță a pasagerilor/ consumatorilor români).

În luna noiembrie Pistol Florin a venit la sediul societății de unde a sunat la telefon în prezența mea pe câțiva cunoscuți (printre care Alin Burcea de la Paralela 45 și pe cineva din anturajul lui Horia Constantinescu) sub pretextul că are influență în lumea lor, dar că vor în schimb această sumă de bani. În decursul lunii noiembrie acesta a venit la birou de mai multe ori fiind văzut și de către angajații societății și stătea în birou cu Liviu Zanfir. Mergând în audiență la domnul Horia Constantinescu, personal am vorbit cu avocații societății și am spus că mi se cere mită în condițiile în care plăteam avocați să ridice această măsură abuzivă. Am trimis sesizari către DNA și așa am fost întrebată dacă pot să mai reiau legatura să facem flagrantul, urmând apoi lungul șir de evenimente.”, a declarat pentru Anchetatorii.ro, Cristina Nae.

Finul lui Lucian Pahonțu

Pe parcursul anchetei, procurorii anticorupție au făcut filaje și interceptări, inclusiv pentru Cristina Nae, care și-a dat acordul. Toți cei implicați au fost supravegheați în mod constant, fiind filmați oriunde s-au deplasat.

Horia Constantinescu ar fi urmat să primească o parte din cei 100.000. de euro

Cristina Nae a mai explicat că în data de 24 mai a fost făcut flagrantul final, când domnul Paul Anghel, membru al conducerii ANPC, care era plecat, a revenit în țară, fapt verificat și confirmat de către procurorii DNA. În data de 23 mai, s-a discutat despre pregătirea sumei de 100.000 de euro, care urma să fie împărțită între Horia Constantinescu, președintele ANPC, și celelalte nume implicate.

Interceptări: Cum se împart banii între echipa lui Horia Constantinescu și Lucian Pahonțu(cineva mai mare).

„În momentul în care am dat banii pe care îi primisem marcați de la DNA am întrebat unde se duc  Răspuns Liviu Zamfir: La Horia Miron Constantinescu (în data de 23 mai acesta îmi specifica următorul aspect: „Auzi măi Toma necredinciosu, doar nu crezi că va scrie Horia pe bilet, va scrie unul din subalternii lui)” Eu: „Biletul îi fusese predat domnului Paul Anghel, asupra lui a fost găsit doar cel mare, detaliat, lucru confirmat de procurorii DNA).

Interceptări: „40 de mii de euro la Horia și la Paul Anghel.

Mesaj de la Liviu Zanfir
Mesaj de la procurorii DNA

Răspuns: „Vin cu biletul și să pregătești cealaltă parte de banii. Tot ce vor de la tine este sa îți ții gura. Flagrantul făcut de DNA primul în luna aprilie este specificat clar numele domnului Pahonțu care a dat mâna cu toți (dețin această înregistrare). Unul dintre cei arestați este finul domnului Pahonțu care lucra la contrainformații România-Dubai, iar a doua persoană arestată este domnul Liviu Zamfir care explică cum pâinea se împărțea prima dată între domnul Pahonțu și domnul Horia Constantinescu”, a mai explicat Cristina Nae.

Interceptări: „Pahonțu. O să vorbească direct cu el!(una din persoanele la care ajungea mita). Tu nu știi… Pahonțu e nașul lui!

Din discuțiile cu Liviu Zamfir, este clar conturat modul în care acest grup este structurat, cine sunt membrii săi și cum circulă banii.

În vârful acestui grup se află Horia Constantinescu, președintele ANPC, fiind sprijinit în activitatea infracțională de Lucian Pahonțu, șeful SPP.

DNA: „Liviu nu minte!”/ ”Banii ajung la Horia Constantinescu și Lucian Pahonțu.”, așa cum suspecta victima și cum afirma Liviu Zanfir.

Totul a decurs conform planului. Doamna Nae a dus cei 50 de mii de euro primiți de la DNA, la Zanfir Liviu și Pistol Florin Stancu. Însă ceva s-a întâmplat. Pentru că în loc să fie lăsați să ducă prima tranșă de bani în biroul lui Horia Constantinescu, cei doi indivizi au fost reținuți pe loc de procurorii DNA. Din informațiile noastre a intrat pe fir șeful SPP Lucian Pahonțu și șeful DNA Marius Voineag, astfel cei doi au ordonat procurorilor cinstiți din DNA să aresteze doar săgețile care au călcat pe bec.

Procurorii au invocat denunțătorului Cristina Nae faptul că „probele nu sunt suficiente ca să îl chemăm pe Horia Constantinescu la audieri” și, prin urmare, ancheta se concentrează doar pe cei doi reținuți. Denunțătorul s-a trezit astfel, pe holurile DNA, complet abandonată de procurorii anticorupție și cu afacerea distrusă. Mai mult, Cristina Nae nu a mai fost denunțător cu identitate protejată, iar numele său a apărut public în mod abuziv. Acestea sunt metodele de tip mafiot pe care DNA le utilizează atunci când atingi vârfurile mafiei de partid și de stat.

Liviu Zanfir și Pistol Florin Stancu au fost condamnați rapid la închisoare cu suspendare, fiind puși să facă muncă în folosul comunității. Orice alt amărât înfunda pușcăria, dar aici vorbim de săgețile sistemului. Detalii AICI.

Fiind pus în temă de Pahonțu, Horia Constantinescu a început să o denigreze în stilul caracteristic pe Cristina Nae, având ca scop intimidarea sa și distrugerea completă a agenției de turism Bonjour Tour.

Un alt aspect este faptul că mafiile de partid și de stat folosesc Ministerul de Finanțe pentru a fi siguri că scoți banii din bancă în ziua în care trebuie să dai mita, ca nu cumva să îi primești cash de la DNA. Horia Constantinescu îl folosește pe falitul Orlando Teodorovici și relațiile sale din minister pentru a face astfel de verificări. Uneori ești sunat chiar în ziua predării mitei de către angajații Ministerului de Finanțe.

Paul Nicolau, alias Pescobar, a fost nevoit să plătească o sumă importantă în euro acestor mafioți după ce i-au amenințat mama cu moartea și distrugerea brandului Taverna Racilor. Pescobar, având cunoștință că DNA este mână în mănă cu interlopii de la ANPC a fost nevoit să facă plata. Probabil i-ați văzut cu toții moaca fericită a interlopului Horică Constantinescu după ce a încasat șpaga de la Taverna Racilor. Să sperăm că Paul Nicolau va vorbi într-o zi despre ce i s-a întâmplat.

Horia Constantinescu: „Ce vrei în schimbul tăcerii tale?”

Horia Constantinescu știe că a picat pe interceptări la DNA, astfel a încercat să îi cumpere tăcerea doamnei Cristina Nae. Șeful ANPC a contactat-o pe contul agenției Bonjour Tour. Cu această ocazie Horia vorbește voalat despre acel bilet care a ajuns la Paul Anghel, bilet care apare și în ancheta procurorilor DNA, privind mita de 100 de mii de euro ce urma să o împartă cu Lucian Pahonțu, șeful SPP. Se pare că Horia Constantinescu își urmărește interesele și nu dorește să aibă parte de publicitate nu tocmai potrivită, în contextul alegerilor din 2024 unde acesta țintește un post important.

Binomul Pahonțu-Voineag

Marius Voineag a fost premiat cu șefia DNA pentru că l-a scăpat pe tovarășul marmitelor, generalul ”erou” la Nasiriyah, Ciucă Ionel Nicolae, de verdictul de plagiat. Pahonțu i la indicat lui Predoiu pe Voineag, așa a ajuns să fie pus șef peste parchetul anticorupție. Mai ceva ca în vremurile de glorie ale regimului Năstase.

După ce procurorii din subordine au călcat pe bec și s-au atins de finuțul lui Pahonțu, Voineag a copiat modelul mafiot din perioada Binomului SRI/DNA Kovesi-Coldea-Maior, astfel toate interceptările trec pe la Voineag să nu cumva să fie arestat vreun grangure din tabăra sistemului. Noul Binom este format de Pahonțu și Voineag, Edy Hellvig fiind executat pentru că nu a îndeplinit ordinele trântorului de la Cotroceni.

Reamintim opiniei publice că procurorul șef DNA, Marius Voineag, a dispus, printr-un ordin intern emis la data de 10 august a.c., că toate măsurile de supraveghere tehnică solicitate de procurori să fie comunicate ”de îndată”, prin email, conducerii DNA, mai exact la cabinetul procurorului-șef și la cabinetele procurorilor-șefi adjuncți, fiind indicate adresele de mail ale lui Marius Voineag, Tatiana Toader și Paul Dumitriu.

Ordinul privind comunicarea pe cale ierarhică a solicitărilor adresate instanțelor competente, privind autorizarea măsurilor de supraveghere tehnică, este profund nelegal, atât din perspectiva Codului de procedură Penală, cât și a legilor statutare ale justiției (Legea 303/2022, privind statutul magistratului și Legea 304/2022, privind organizarea judiciară), dar mafia trebuie să fie protejată așa că degeaba se spetesc luni de zile procurorii cinstiți să pună mâna pe interlopi că ajung să fie informați când urmează să aibă loc flagrantul. Bine, nu orice prăpădit are acces la aceste informații ci doar cei care îl dirijează pe Voineag și echipa lui – binomul.

În mod normal Pahonțu și Serviciul de Pază și Protecție ar trebui să se ocupe de pază, dar în perioada regimului Iohannis a făcut de toate. Lucian Pahonțu leagă și dezleagă alianțe, distruge politicieni cu ajutorul DNA și îi face toate poftele trântorului de la Cotroceni.

Lucian Pahonțu are cea mai scumpă agenție de turism din România. Se numește Administrația Prezidențială. Pahonțu îi aranjează vacanțele lui Klaus Werner Iohannis, iar de cele mai multe ori beneficiază și el de aceste deplasări de lux prin cele mai exotice țări ale lumii.

Lui îi plac marionetele

Pahonțu călătorește și el cu trântorul de la Cotroceni. Îi cară paltonul, mapa, face de toate, ca orice slugă credincioasă. Lucian Pahonțu a intervenit prin Voineag și în scandalul azilelor, astfel DNA a ”furat” la propriu unul dintre dosarele ”Azilelor Groazei”. De ce ar face Pahonțu așa ceva? Pentru că Gabi Firea. Gabriela Firea și Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, nu numai că erau nedespărțiți, acesta fiind șoferul și consilierul ”duamnei” de Voluntari, dar cei doi își petreceau și vacanțele împreună. Numai papagalul de Pandele nu știe ce făcea soțioara lui cu Godei pe la Madrid și în alte deplasări de lux.

Gabriela Firea și Lucian Pahonțu au avut o discuție cu Klaus Iohannis în primăvară pentru a aranja candidatura ei la prezidențiale în locul lui Marcel Ciolacu. Totul fiind girat și de baronul absolut al PSD-ului, Paul Stănescu. Lucian Pahonțu este cel care a manevrat-o și pe Viorica Dăncilă, dar și pe covrigarul de Buzău, Marcel Ciolacu. Vrei să fii șef… discuți cu Pahonțu. Cam așa merg lucrurile în Republica Infractorilor. Pahonțu se laudă de asemenea că îl scoate din cursa pentru prezidențiale pe George Simion cu ajutorul lui Voineag și îi promite unui avocățel că îl pune pe el președinte și candidat la prezidențiale din partea AUR.

Surse din DNA susțin pentru Anchetatorii.ro că Lucian Pahonțu este cel care a salvat situația la Colectiv prin canalizarea furiei publice asupra lui Cristian Popescu Piedone, dosarul său fiind înscenat de DNA cap coadă, fapt dovedit ulterior prin anularea condamanării acestuia. Nu înțelegeam ce căutau în acea seară securiștii lui Pahonțu în Piața Universității să direcționeze mulțimile furioase către Primăria Sector 4 unde era șef Piedone. Acum, peste ani, am înțeles cum se distrug politicieni cu ajutorul Direcției Naționale Anticorupție prin dosare fabricate de mafia de partid și de stat.

Un martor la vânătoarea din Pădurea Turbatu susține sub anonimat pentru Anchetatorii.ro că Lucian Pahonțu este cel care l-a ucis pe omul de afaceri Ioan Popa, însă dosarul a fost șmenuit și aruncată vina pe colonelul SPP Petre Soare. Pahonțu consumase și băuturi alcoolice la vânătoare. Singurul care a avut curaj să conteste dosarul șmenuit a fost procurorul general Augustin Lazăr. Pentru asta a fost distrus de Pahonțu, fiind prezentat opiniei publice ca procuror comunist și colaborator al Securității, fiind forțat să iasă pe ușa din dos din magistratură.

Lucian Pahonțu, la fel ca și trântorul de la Cotroceni se îndreaptă cu pași mari spre final de carieră, iar pe fundal se aude și zăngănit de cătușe, având în vedere că au jefuit țara după bunul plac. Încercările lor de a pune o marionetă la Cotroceni, precum Marcel Ciolacu sau alții de teapa lui s-ar putea să aibă șanse mici de reușită.

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button