ANCHETE

Corupție la Avocatul Poporului: Ioan Gânfălean îi lasă moștenire postul fiului său

Instituția Avocatul Poporului, condusă de Renate Weber, organizează, în perioada 11 martie – 11 aprilie 2024, concurs pentru ocuparea unui post vacant de consilier, funcție de execuție, personal contractual angajat pe perioadă nedeterminată, cu studii superioare de specialitate juridică, în cadrul Biroului teritorial Alba (https://avp.ro/wp-content/uploads/2024/03/Anunt_concurs_BTAlba_BTSlobozia.pdf).

Potrivit site-ului avp.ro, a concurs s-au înscris 4 persoane (https://avp.ro/wp-content/uploads/2024/03/Rezultat-SELECTIE-DOSARE_27martie2024.pdf), printre acestea numărându-se și Paul Gânfălean, fiul Avocatului Copilului, Ioan Gânfălean.

Ioan Gânfălean

Potrivit surselor noastre din cadrul Instituției Avocatul Poporului, Paul Gânfălean a obținut cel mai mare punctaj și va fi consilier la Alba Iulia, exact în biroul unde a lucrat tatăl său, actualul Avocat al Copilului. Aceleași surse, indică faptul că Paul Gânfălean ar fi aflat subiectele de la Dinu Eugen consilier în cadrul departamentului Armată, Justiție, Poliție, Penitenciare, instituția Avocatul Poporului, prin intermediul tatălui său.

În 2018, la scurt timp numă numire, Ioan Gânfălean provoca valuri, după ce mass-media a relatat că acesta a încercat să trucheze un concurs. Astfel, ziarul BURSA relata parte dintr-o sesizare a unui cititor:

„Vă semnalez câteva fapte în legătură cu nou înfiinţata structură Avocatul Copilului din cadrul instituţiei Avocatul Poporului. Este vorba despre o posibilă fraudă în organizarea şi des­făşurarea concursului anunţat pentru ocuparea celor opt posturi de expert în apărarea, protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Instituţia este condusă de numitul Gânfălean B. Ioan, depistat ca plagiator, validator/coordonator al lucrărilor unor pedofili condamnaţi definitiv. (…) există o serie de indicii potrivit cărora posturile au fost scoase cu dedicaţie, concursul nefiind decât un simulacru ordinar.”

Sursele noastre indică faptul că, la nivelul Instituției Avocatul Poporului Copilului, ar exista o întreagă reţea de promovare a unor candidaţi la concursurile organizate, fiind preferaţi candidaţii din sistem şi rudele celor care lucrează în cadrul celor două instituţii, formată, printre alții, din Ioan Gânfălean, Avocatul Copilului, Dinu Eugen, consilier, Andreea-Elena Băicoianu, șef Biroul analiză acte normative, relații externe și comunicare, și Radu Matejezuk, șef Biroul financiar, salarizare, resurse umane. Această rețea este girată de Renate Weber, Avocatul Poporului, susținută de mafia PSD.

Pentru a sărbători reușita lui Paul Gânfălean, Dinu Eugen i-ar fi solicitat Avocatului Copilului, Ioan Gânfălean, să dea o masă la Albac, cu întreaga coterie, la care va participa și Renate Weber și care va dura 2-3 zile. Grupul petrecăreților, format din 12 persoane, își vor lua concediu de odihnă pentru a nu se expune.

Totodată, Andreea-Elena Băicoianu, șef Biroul analiză acte normative, relații externe și comunicare din cadrul instituției Avocatul Poporului este acuzată că i-ar fi dat subiectele unui alt candidat, Adrian Petre.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button