ANCHETE

Devalizarea CFR Turism! Un tun de peste 1 miliard de euro ținut la secret de SRI, DNA și toate instituțiile statului

Averea statului român a trecut la privat prin intermediul oamenilor mafiei de partid și de stat. Averea poporului român este împărțită de clanurile mafiote care au pus stăpânire pe țară și pe noi. Compania Națională de căi ferate CFR SA deține proprietăți imobiliare în valoare de miliarde de euro. Aceste proprietăți au trecut încet încet la privat în mod gratuit prin intermediul mafioților aflați vremelnic la conducerea țării. Societatea Feroviară de Turism SFT – CFR SA a fost falimentată și devalizătă de oamenii PSD și PNL.

În această anchetă marca Anchetatorii.ro vă prezentăm o caracatiță PSD-PNL ce a furat de la statul român proprietăți în valoare de circa 1 miliard de euro. Vorbim de Sorin Grindeanu, Costel Alexe, Gheorghe Falcă, Sorin Blejnar, Simion Gaga, Hubert Thuma, Sorin Anghel, Ion Simu Alexandru și acoliții lor. Proprietățile CFR Turism au ajuns în posesia băieților deștepți cu ajutorul prietenului lui Gheorghe Falcă, lichidatorul judiciar Iorgulescu Gabriel. Acesta a nășit la ordinele șefului său devalizarea CFR Turism și trecerea la privat pe sume derizorii a proprietăților companiei de stat.

Gabriel Iorgulescu

Cine împarte , parte-și face

Gheorghe Falcă

Aradul este un oraș care a dat țării multe capete luminate în ale mafiei, răului și jefuirii țării până la ducerea ei în disoluție. Orașul Arad a devenit cunoscut, astăzi, ca noua Capitală a Mafiei. Arad, mafia Vestului, locul unde au atentate cu bombă, locul unde vămile îi fac miliardari pe șmecherii vremii, locul unde oamenii sunt puși în funcții doar dacă au lins bocancul greilor din serviciile secrete, locul care a dat numărul doi din DNA, (…), personaj ce protejează vârfurile mafiei politice etc.

La Arad oamenii sunt dezbinați, dezorientați, speriați, irascibili și dominați psihic de această mafie care a pus stăpânire pe oraș. Nu mai există speranță. Baronul Gheorghe Falcă și-a atins scopurile malefice, iar Aradul a picat în mlaștina deznădejdii.

Mafiotul liberal de la Arad, Gheorghe Falcă, a intrat în posesia Cantinei Poștei. În fosta clădire a CFR funcționează o biserică evangelică de la care Gheorghe Falcă încasează o chirie lunară de peste 10 mii de euro.

Gheorghe Falcă este și posesorul a șase dosare penale

Pentru a-și proteja supapele, serviciile trădătoare de țară îmbârligate cu politicul își trimit oamenii în funcții cheie, pentru că ei trebuie să fure în voie și să întrețină sistemul parazit care distruge România de 33 de ani. Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Timișoara afirmă că europarlamentarul Gheorghe Falcă posedă șase dosare penale, iar acoliții săi în ale crimei organizate Cionca Arghir Iustin Marinel posedă un dosar penal, iar V.G.A două dosare penale.

Gheorghe Falcă a fost acuzat în repetate rânduri de DNA și ANI de acte de corupție, respectiv incompatibilitate, dar totul a fost clasat și pus la sertar. ANI a devenit o instituție atât de puturoasă încât dacă faci o plângere împotriva mafiei politice aceasta ajunge imediat pe masa celui vizat. DNA a intrat în moarte clinică și se pare că nu își mai revine. A ajuns mai rău ca PNA-ul lui Adrian Năstase. (…)

Complexul Astoria Snagov, una dintre cele mai mari avuții pe care le avea statul român a ajuns gratuit în mâinile mafiei cu ajutorul lui Sorin Grindeanu, Ion Simu Alexandru, Hubert Thuma și Sorin Anghel

Sorin Blejnar trăiește prin interpuși, dar și direct prin diferite scheme infracționale prin care delapidează averea statului român. În cadrul Republicii Infractorilor încrângăturile sunt veșnice și unii dintre ei fac ce fac și pică în picioare și sunt mereu la guvernare, indiferent de guvernare. Adică sunt unii care reușesc să fie acolo indiferent cine e pe la guvernare.

Sorin Blejnar – Traian Băsescu

Una dintre cele mai valoroase baze de agrement aflată în proprietatea CFR Turism a fost complet înstrăinată în doi pași pentru o sumă de-a dreptul derizorie. 50.000 de euro, preț de apartament ultramodest într-un orășel fără potențial turistic din România. Numai că aici vorbim de o zonă extrem de râvnită și evident scumpă din apropierea Capitalei, mai exact despre Snagov. Și mai precis de atât despre celebrul complex Astoria, aflat pe malul lacului Snagov cu o deschidere uriașă spre apă și o mulțime de spații de cazare, restaurante, terase, piscine, terenuri de sport și agrement, plus parcări.

Uriașa lovitură imobiliară are un fericit câștigător și câțiva vinovați pentru jaful care se ridică la peste 200 de milioane de euro. Pe scurt, istoria acestei împroprietăriri frauduloase. Scoaterea la vânzare a clădirilor complexului care au parținut societății feroviare de turism, intrată în faliment prin grijă a unui lung șir de directori plasați în funcții cheie de mafia de partid și de stat.

După preluarea clădirilor cu 50 de mii de euro de către SIMART Architecture S.A., reprezentanții norocoasei firme au solicitat obținerea dreptului de superficie pentru terenul aferent imobilelor ajudecate, adică pentru 28.658 de metri pătrați, dar și închirierea restului de suprafață de peste 176.000 de metri pătrați, liberă de construcții.

Compania de investiții feroviare a răspuns că poate acorda dreptul de superficie doar contra cost, iar pentru închirierea restului de suprafață se va negocia prețul. Luni de zile nu s-a mai mișcat nimic până când, pe 13 ianuarie 2022, noul director al căilor ferate, Ion Simu Alexandru, lacheul lui Sorin Grindeanu, a făcut cadou companiei Simart Architecture SA întregul complex cu cele 20 de hectare ale sale, adică drept de superficie cu 0 euro plată pentru cei 205.000 de metri pătrați. Nu sunt străini de această afacere, președintele CJ Ilfov Hubert Thuma și primarul orașului Snagov, Sorin Anghel. Cei doi au primit o sumă consistentă în euro de la Simion Gaga, susțin sursele Anchetatorii.ro.

Ion Simu Alexandru – Sorin Grindeanu

Evident, un astfel de noroc nu putea să pice pe oricine. Fericitul câștigător al cadoului oferit de noul șef al CFR este nimeni altul decât omul de încredere a lui Sorin Blejnar, fostul șef băsist al ANAF, recent ieșit din închisoare pentru unele dintre faptele sale penale.

Hubert Thuma – Sorin Anghel

CFR a aflat de la firma lui Gaga că a rămas fără terenul Astoria pentru 99 de ani

Marius Gaga – Gabriel Iorgulescu

Simart Architecture SA îl are ca acționar pe Mario Simion Gaga, fost șef al corpului de control al fiscului, cel pe care Blejnar îl trimitea să șantajeze firme în numele PNL. PDL la vremea aceea. Bine înșurubat în afacerile imobiliare, Gaga nu a trecut degeaba prin politică și prin administrație.

Și-a făcut contracte, a prestat tot felul de treburi murdare și a fost înșurubat în tot felul de consilii de administrație. În aprilie 2009, în timpul Guvernului Boc, extrem de bogatul Gaga, devenit între timp membru PDL filiala Sector 5 București, se translatează în sistemul bugetar, autopropulsându-se de pe piaţa imobiliară în funcția de director al Corpului de Control al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după ce s-a prezentat la un examen la care nu-și amintește dacă a avut contracandidați. Pe vremea aceea, ANAF era sub controlul PDL, președinte fiind Sorin Blejnar.

În timpul funcționării sale în sistemul bugetar (2009-2014), Gaga și-a translatat afacerile pe numele părinților săi și una dintre firme a fost gratulată de Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii cu circa 750.000 de lei pentru „îmbunătăţirea strategiilor şi tehnicilor de internaţionalizare a produselor”. Drept compensație, Gaga a muncit din greu (și plătit ca atare din pușculița statului), fiind membru în consiliile de administrație al mai multor mari companii de stat (Loteria Română, RADET, CFR).

Ion Simu Alexandru de la CFR și-a petrecut vacanța în Dubai și a fost cazat într-un luxos complex – Kempinski Palm Jumeirah unde Mario Simion Gaga deține un apartament. Acțiunea lui Ion Simu Alexandru este complet ilegală deoarece terenul a fost intabulat ilegal pe CFR, iar superficia este nulă de drept. Simu nu avea dreptul să îi semneze lui Simion Gaga pentru concesionarea celor 20 de hectare de teren.

În vremea aceasta, tot patrimoniul de la Astoria adică cele 20 de hectare și spațiile de cazare, masă și agrement sunt lăsate să se scurgă din mâna statului către interese private în timp ce SRI, DNA și toate instituțiile statului se fac că plouă deoarece numele implicate sunt extrem de grele.

Costel Alexe, baronul liberal al Iașiului a pus mâna pe hotelul de pe bulevardul Dinicu Golescu

Hotelul și restaurantul de pe bulevardul Dinicu Golescu de la nr. 27 a trecut de la CFR Turism în proprietatea companiei BALKAN EXPERT GROUP SRL, aflată pe numele lui Ciofu Vasile din Iași. Ciofu Vasile este un interpus al baronului Costel Alexe, susțin sursele Anchetatorii.ro.

Costel Alexe

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button