POLITICĂ

Ilfov, patria securiștilor trădători de țară! Devalizarea Romsuintest Periș de către mafiotul Dragnea Nicolae Liviu

În ţara noastră erau o mulţime de fabrici şi uzine în care se lucra la foc continuu. Românii nu se plângeau de lipsa locurilor de muncă, iar economia era înfloritoare. De 35 de ani suntem mințiți cu nerușinare că industria ceaușistă era un morman de fiare vechi și energofagă. Acea industrie energofagă a permis statului român să își achite toată datoria externă. După 89, Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis au devalizat țara și au pus toată industria la pământ.

Au căzut coloși în care s-au investit miliarde de dolari cu tehnologii de ultimă generație, totul spre placul Moscovei, Bruxelles-ului și Washingtonului. Astăzi avem o datorie externă colosală în valoare de circa 168 de miliarde de euro. Anul acesta Guvernul lui Iohannis condus de Nicu și Marcel urmează să îndatoreze țara cu alte zeci de miliarde deoarece doresc să se mențină la putere până în 2028.

Romsuintest Periș este una dintre cel mai vechi societăți românești din domeniul creșterii porcilor, fiind înființată în 1991 prin transformarea Stațiunii Centrale de Cercetare pentru Creșterea Porcinelor în societate comercială, care exista din anul 1970, și, mult timp, a fost singura unitate din România care efectua cercetare științifică în domeniul creșterii porcinelor.

Problemele au început să apară însă începând cu 2010, când fermele au început însă să rămână fără porci, iar în 2012 firma a fost băgată în insolvență, iar în 2015 a fost declarat falimentul. Romsuintest a fost salvată în 2015 la limită din faliment.

Porcii de la Periș au fost furați și mutați la ferma lui Valentin Dragnea din Salcia

Problemele fostei Stațiuni Centrale de Cercetare au apărut  deși activitatea Romsuintest Periș era una care nu dădea semne faliment: în perioada 2010 – 2012, se aflau în custodie aproape 30.000 de porci proprietate a Rezervei de Stat, reprezentând aproape 2.000 de tone de carne de porc. Falimentul Romsuintest Peris si disparitia a 21.500 de porci din rezerva de stat este strâns legată de afacerile pușcăriașului Liviu Dragnea. El este cel care a furat porcii din rezerva de stat a României și nu a fost tras nici până astăzi la răspundere.

Liviu Dragnea a păgubit statul român cu 150 de milioane de lei prin falimentarea fermei de porci de la Periș. Banii și porci furați au ajuns în conturile firmelor Tel Drum și Interfrigo Logitics, companii controlate de Liviu Dragnea și fiul său Valentin.

Din dosarul de insolvență, odată cu preluarea Romcip Salcia din Teleorman de către Petre Pitiș, Teldrum începe din 2009 să cumpere porci și să livreze furaje fermei de la Periș. Porcii din Periș au ajuns la ferma de porci din Teleorman, controlată de Ștefan Valentin Dragnea, fiul ex-președintelui PSD.

Astfel, ferma de la Periș cumpăra la nivelul anului 2011 de la Tel Drum furaje (porumb, orz, grâu) în valoare de 2,2 milioane de lei și furaje sub formă de șrot în valoare de de 5,4 milioane de lei.

Către Tel Drum au fost vânduți 2.625 porci cu o greutate de 100.590 kg în valoare de 547.491 de lei.

Mai mult, Romsuintest renunța la o datorie de 1,2 milioane de lei pe care o avea de încasat de la Tel Drum printr-un ordin de compensare. În urmă tranzacțiilor din 2011, la finalul anului reiese că Tel Drum are de încasat de la Romsuintest peste șase milioane de lei, iar ferma de porci nu are de încasat nimic de la Tel Drum.

Valentin și Liviu Dragnea – Salcia

În perioada când de la Romsuintest ajungeau porci și bani la Tel Drum, directorul acestei companii de construcții construia o afacere prosperă tot cu porci. Este vorba despre Romcip SA Salcia, fermă de porci din Teleorman care ajunge în cele din urmă pentru o suma modică la Dragnea jr.

Rezerva națională de carne de porc în viu, ce consta în aproximativ 21.500 de animale (1,7 milioane de kilograme), a dispărut încă din 2011 din fermele Romsuintest SA Periș. Era una dintre cele mai mari ferme de porci din țară, cu aproape 90.000 de capete în saivanele sale din Ilfov. Rezerva națională reprezintă hrana necesară populației în cazul unui dezastru natural sau în cazul începerii unui război.

Acum războiul ne bate la ușă și poporul moare de foame.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button