ANCHETE

Moldova Nouă, la un pas să fie capturată de frații Torma, pionii securistului Ion Mociolcă

Orașul Moldova Nouă este la un pas de a fi capturat pe 9 iunie de frații Torma și brigada de securiști condusă de Ion Mocioalcă. Frații Adrian Torma senator PSD și Alin Torma administrator la SC AUTO ALEX SRL sunt interpușii securiștilor care au activat pe Clisura Dunării în perioada comunistă.

După 1989 în anii 90 părinții fraților Torma deschid un magazin de piese auto în Moldova Noua fiind dirijați din umbră de securistul Radu și de soția acestuia, ce are rolul de contabilă. În anii 90 SC MOLDOMIN SA era un colos care trebuia căpușat și falimentat de sistemul securist trădător de țară și neam care sa instaurat după revoluția din 1989.

Frații Torma

SC AUTO ALEX SRL este protejată și condusă din umbră de un grup infracțional ce a emis facturi pe diferite piese de schimb pentru colosul MOLDOMIN SA, companie în care statul român a investit peste 1 miliard de dolari, așa că familia Torma avea de unde să fure cu vârf și îndesat milioane de dolari.

SC AUTO ALEX SRL este preluată de fratii Torma de la părinți și încep o grămadă de afaceri dubioase prin vama Naideș din Caraș Severin, vama cu cei mai corupți vameși din țară. SC AUTO ALEX SRL trece pe materiale de construcții aduse din Serbia de la fabrica CHICHINDA, astfel mafia sârbă intră în joc și asigură produse pentru toate depozitele AUTO ALEX SRL care trec la magazinele de bricolaj denumite CASA ALEX. Compania AUTO ALEX SRL are o cifră de afaceri de circa 46 de milioane de euro.

SC AUTO ALEX SRL este protejată de sistemul mafiot condus de vicepreședintele Curții de Conturi, Ion Mocioalcă, care a ocupat funcția de senator până anul trecut, fiind urmat la senat de Adrian Torma omul care a pus mâna fraudulos pe o parte bună din activele SC MOLDOMIN SA: fostul sediu, cantina, portul, terenurile de pe malul Dunării.

Adrian Torma în perioada 2016- 2020 a fost primar al orașului Moldova Nouă, perioadă în care nu a făcut nimic pentru oraș decât și-a sporit averea. În anul 2020 pierde primăria printr-o decizie dată de instanță în fața silvicultorului Ioan Chisăliță.

Acum Adrian Torma promite că dezvoltă orașul și cumpără voturi prin interpuși că doar va prelua pe SRL și orașul Moldova Nouă la fel cum a prăduit și SC MOLDOMIN SA .

Pe 9 iunie Moldova Nouă are de ales între hoți și oameni cinstiți.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button