Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANALIZE

”Doamna cu coasa” o întâlnești în toate spitalele din România

Evenimentele de la Spitalul Sfântul Pantelimon ne arată cât de puternică este mafia medicală din România. Deși ”Doamna cu coasa” a fost arestată de ceva zile, apar noi poziții în favoarea doctorițelor care s-au jucat de-a Dumnezeu. Șerban Bubenek, șeful Societății Române de ATI, sa dovedit cel mai feroce apărător al doctorițelor criminale. Redacții întregi ale presei sistemului s-au pus de asemenea în slujba ”Doamnei cu coasa”. Ne putem întreba totuși: ”care presă?”. Presa asta vândută, putredă și mucegăită care nu mai face două în tei? Presa cumpărată de PSD și PNL cu zeci de milioane de euro anual?

Rolul ei este acela de a băga sub preș astfel de fapte. Au și reușit inițial. Ministrul Alexandru Rafila a făcut și el paravan pentru a ascunde aceste fapte odioase. Rafila este cel care a dat-o afară pe directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Sf. Pantelimon, Camelia Stamatoiu, cea care a sesizat Parchetul despre morțile suspecte de la Secția ATI. Subordonații ministrului Sănătății au fost cei care au propus măsura concedierii luată de managerul Bogdan Socea, un alt politruc din tabăra sistemului. Problema lor a fost acest procuror Alexandru Anghel care a decis să le intercepteze convorbirile doamnelor ”Mengele”.

În urma apariției stenogramelor toată presa sistemului a tăbărât pe acest procuror, Alexandru Anghel. A folosit metode securiste, tipice binomului. A făcut. A dres. Nu, javrelor din presă. Așa se face. Asta e datoria Parchetului. Să adune probe. Fix asta a făcut acest procuror. Așa am putut afla și noi muritorii ce discutau ”doamnele cu coasa”.

”Ăsta e de lăsat”

„Inculpatele au săvârșit faptele cu premeditare, întrucât prin prisma profesiei lor – medici specialişti ATI, cunoşteau efectele noradrenalinei (faptul că această substanţă este esenţială menţinerii unei tensiuni arteriale optime), precum şi consecinţele lipsei ei, iar prin reducerea dozei de noradrenalină au declanșat lanțul cauzal care a dus la deces, iar pe tot parcursul procesului (pentru că decesul nu survine imediat) inculpatele puteau oricând să intervină şi să salveze viaţa victimei, ceea ce însă nu au făcut” , au explicat anchetatorii, în rechizitoriu.

O asistentă care a îngrijit pacientul, a povestit că „la un moment dat, nu-și poate aminti exact momentul zilei, inculpata Miron Maria a venit pe salonul martorei, a modificat rata noradrenalinei pe injectomatul pacientului de la 15ml/h la 1 ml/h și i-a spus că e “DE LĂSAT”, totodată făcând mențiunea ca martora să treacă în foaia de observație valoarea de 15ml/h”, arată procurorul Alexandru Anghel.

Crima nu poate fi niciodată justificată! ”Doamna cu coasa” o întâlnești în toate spitalele din România

”Doamna cu coasa” o întâlnești în toate spitalele din România. Am asistat personal la scene exemplificate de procurorul Alexandru Anghel în două spitale de provincie înainte de pandemie. Am pierdut foarte mult sânge și mă aflam într-o situație aproape incompatibilă cu viața, potrivit medicilor. Odată ajuns la spital în zona de primiri urgențe era o ”doamnă cu coasa”, trecută de 50 de ani, care făcea triajul. O scenă ireală pentru mine. Doamna doctor stabilea de față cu pacienții din UPU cine trăiește și cine moare. Fiind tânăr, pe mine a decis să mă trimită de urgență cu SMURD-ul la un spital regional. În schimb, cei mai în vârstă erau lăsați să moară. Reproduc cuvintele doamnei doctor: „Ce să îi mai fac eu la baba asta de 79 de ani. Să îi mai dau viață de la mine?”.

Dacă nu ai relații și bani ești lăsat să mori cu zile

Bătrânii cu o stare materială precară efectiv erau lăsați la mila lui Dumnezeu deși viața lor putea fi prelungită cu un tratament adecvat. Dacă nu ai relații și bani ești lăsat să mori cu zile. Aici discutăm de o problemă de fond. Mulți doctori s-au obișnuit să schimbe jurământul lui Hipocrate cu halatul dr. Mengele. Asta se întâmplă de zeci de ani în România. Toți se miră cum au putut face așa ceva niște doctore tinere la un spital din Capitală. Așa au fost învățate. Ăsta e sistemul de medicină din România. Fața lui nevăzută.

Mulți o să spuneți că sunt eu conspiraționist și alte prostii. Am stat în spitalul regional internat la ATI o săptămână și am văzut ce se întâmplă cu pacienții gravi bolnavi. În primul rând trebuie să recunosc că am primit cea mai mare atenție pentru că eram prieten cu directorul spitalului, iar medicii și-au dat silința să îmi salveze viața. Cu toate acestea am observat și părțile negre din secțiile ATI. Cei aflați în stare gravă și cu șanse mici de supraviețuire erau lăsați cu tratament minim. Medici decideau cu de la sine putere să nu mai consume medicamentele și pungi de sânge pe ei. În primul rând, am fost nevoit personal să îmi cumpăr tratamentul. În spital se găseau doar lucruri elementare. Asta se întâmpla cu fiecare pacient în parte. Medicii și asistentele dădeau din umeri. Nu avem. Familia să se ducă să cumpere. Nici nu vreau să îmi imaginez ce a fost în pandemie, când în spitale erau condiții de front.

Toți plătim la sănătate. Avem buget de miliarde de euro pentru sănătate, dar când ajungi în spital ești lăsat să mori. Cum spune ”Doamna cu coasa” de la Sf. Pantelimon: ”EFICIENTIZARE”. Banii sunt furați de managerii mafioți puși în funcții de PSD, PNL, UDMR și mai nou USR. Consider demersul Parchetului extrem de necesar, pentru că nimeni nu are voie să facă pe Dumnezeu. Crima nu poate fi niciodată justificată.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button