ANCHETE

Licențele și softuri nefuncționale de milioane de euro pentru Registrul Auto Român, o nouă afacere de tip Microsoft

Registrul Auto Român dispune de un buget colosal, fapt ce atrage clanurile mafiote din politică ca un magnet. Printre personajele din umbră îl putem enumera pe fostul director al RAR, Dincă George Adrian, așa zisul ministru al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu și protejata celor doi de la Registrul Auto Român, Alina Mihaela Niță, pe care au avut grijă să o pună în funcție odată cu intrarea PSD la guvernare alături de PNL și UDMR.

„Ministerul Transporturilor, prin reprezentantul său în CA (nr. secretarul de stat Bogdan Mîndrescu), a considerat că trebuie îmbunătățit managementul RAR. Și, ca atare, a fost propusă directoarea economică Alina Mihaela Niță, care cunoaște foarte bine RAR”, afirma sec social-democratul Andrei Dolineaschi.

Ca să înțelegem mai bine afinitățile domnilor de la PSD mergem pe firul banilor ce merg cu dedicație către compania Phoenix IT SRL. Vorbim de sume de ordinul milioanelor de euro anual.

Bogdan Mîndrescu, așa zisul ministru al Transporturilor

Softuri nefuncționale pe sute de mii de euro

Alina Niță a oferit un un contract pentru un pachet de aplicații software și servicii it pentru eficientizarea relațiilor cu clienții și activității RAR. Valoarea contractului a fost de 7.974.156 RON. Durata proiectului a fost de 30 de luni din 2020 și 18 luni pentru funcționare, susțin surse din cadrul companiei de stat pentru Anchetatorii.ro. Softurile necesare pentru buna funcționare a departamentelor din cadrul Registrului Auto Român sunt nefuncționale și astăzi deși a trecut mai bine de un an de zile de la plata sumei de 7.974.156 RON.

În cazul de față, șefa RAR, Alina Niță a comis un abuz în serviciu și există suspiciuni rezonabile privind acte multiple de fraudă și luare de mită.

Atât s-a putut. Asta se întâmplă când companiile de stat sunt capturate de sinecurile politice. Banii publici sunt spoliați de te miri cine. Acest contract dubios nu este unul singular. Doamna Niță a avut grijă să cumpere licențe de milioane de euro de la aceeași companie PHOENIX IT SRL deși acestea puteau fi cumpărate de la producător la jumătate de preț. Dar ce să faci. Așa se dă darul la partid sau ordinul pe linie de partid.

Licențele de milioane de euro pentru Registrul Auto Român, o nouă afacere de tip Microsoft

Licențele pentru Registrul Auto Român sunt o nouă afacere de tip Microsoft, în care sunt implicați oamenii Partidului Social Democrat de la Ministerul Transporturilor și sinecurile lor puse în funcții. În cazul licențelor vorbim de sume de ordinul milioanelor de euro. Dar cine să investigheze!? Direcția Națională Anticorupție a intrat în moarte clinică în ultimii ani, iar marii granguri politici își fac din nou de cap cu banii românilor. Șefii de la Registrul Auto Român au preferat să achiziționeze licențe de la compania Phoenix IT SRL în loc să le achiziționeze de la furnizori.

Compania Phoenix IT este controlată de o anume Monica Băcilă. În registrul ROGOP regăsim o serie de contracte dubioase destinate companiei PHOENIX IT SRL din partea Registrului Auto Român.

Fostul și actuala șefă a Registrului Auto Român au averi impresionante potrivit declarațiilor de avere

Alina Niță a decis să construiască la Teleorman un sediu nou pentru Registrul Auto Român deși aici sunt verificate circa 10 mașini pe zi. O nouă investiției care nu rentează din punct de vedere financiar. Pentru noua investiție cu dedicația se investește colosala sumă de 17.025.231,16 RON. Revenim cu detalii!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button