ANCHETE

Concurs TRUCAT! Bogdan Despescu și Ramona Dabija, un cuplu fatal la Agenția Națională Antidrog

Republica infractorilor este protejată din interior de secretarul de stat, chestor general de Poliție, Despescu Bogdan. Domnul Despescu are impresia că el este un godfather al miliției și oamenii din subordinea sa sunt mulțumiți de escrocheriile pe care le face pentru a-și pune acoliții și neamurile în funcții cheie din stat pe salarii generoase plătite din bani publici. Se pare că nu e așa. Oamenii s-au săturat de aceste rețele mafiote din fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

Surse din cadrul conducerii MAI susțin pentru Anchetatorii.ro că acest concurs pentru ocuparea funcției de director al Agenției Naționale Antidrog a fost trucat de Bogdan Despescu. Despescu a făcut eforturi deosebite pentru a-și menține favorita în fruntea ANA deși nu o recomandă nimic pentru acest post. Vorbim despre Ramona Dabija, doamnă cu care Despescu Bogdan s-a întâlnit discret înainte de concurs, întâlnire în cadrul căreia domnul Despescu i-a înmânat răspunsurile la întrebări, susțin sursele Anchetatorii.ro din cadrul MAI. Doamna Dabija este specialistă la Protocol și Comunicare, nu în combaterea traficului și consumului de droguri, dar astea sunt detalii mai puțin importante când ești susținut de șefii corupți ai MAI.

După cum observați și dumneavoastră în imaginea de mai jos contracandidatul doamnei Dabija nu a avut nici o șansă. Concursurile măsluite sunt o specialitate la vârful MAI, mai ales când te afli în camarila lui Bogdan Despescu.

Președintele Comisiei de Concurs a fost însuși chestorul general de Poliției Bogdan Despescu, secondat de comisar-șef de Poliție, Crăciun Gabriel, director general la Direcția Generală Juridică și de chestorul de poliție Giulescu Aurel Cătălin, director general la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

În data de 16.09.2023 a avut loc concursul organizat de Agenția Națională Antidrog pentru ocuparea unui număr de 4 posturi vacante de ofițer de poliție – Specialitatea prevenire antidrog, prin trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie, prevăzute în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog pentru Sectorul 1 București, ofiter specialist I, poziția 104 din statul de organizare al unității, în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Sălaj, ofițer specialist I, poziția 225 din statul de organizare al unității, în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Prahova, ofițer specialist II, poziția 298/a din statul de organizare al unității și în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Caraș-Severin, ofițer specialist I, poziția 317 din
statul de organizare al unității.

Participanți la concurs nu au primit note mai mici de 9,20. Se pare că la Antidrogul lui Despescu avem numai genii, dar mulți dintre participanți nu au văzut niciodată în viața lor droguri. Cum ar spune un clasic în viață, ”îi recomandă vocea și talentul”.

Conform contestațiilor depuse se pare că unele întrebări au fost greșite, Legea 143/2000 privind traficul ilicit de droguri a fost interpretată greșit de oamenii cu multe stele pe umeri din camarila lui Bogdan Despescu. O altă întrebare care se pune este, cum vor acești ageamii să combată traficul de droguri cu o lege din anii 2000 când noi suntem la final de 2023.

La concursul cu greșeli în comisie au fost de la ANA cms. șef. Paula Frusinoiu, Președinte cms. șef Daniel Gheorghe de la CRPECA Constanța și comisar șef Lavinius Sava de la CRPECA 3 București.

Sub domnia lui Bogdan Despescu Agenția Națională Antidrog rămâne doar o instituție inventată pentru a da funcții de director anumitor persoane apropiate camarilei mafiote din MAI, pentru ca ulterior aceștia să iasă la pensie pe bani serioși.

Ne uităm la state occidentale precum Spania, care are o lege a sănătății publice. În legea spaniolă a sănătății publice intră și contrabanda cu diferite produse, printre care putem enumera țigările și drogurile. Aceste produse sunt considerate de legiuitorii spanioli printre cele mai mari pericole la sănătatea publică, dar în România nu, pentru că din contrabanda de țigării șmecherii din politică fac milioane de euro lunar. În România politicienii și șefii de IPJ corupți nu doresc eradicarea fenomenului contrabandei cu țigări, astfel ne-am trezit și cu traficul de droguri scăpat de sub control.

Dar asta nu este o problemă cât la vârful Republicii infractorilor avem un personaj profund corupt precum Bogdan Despescu. Fără scanere ultramoderne pe frontiere și la companiile de livrări colete, plus câini antrenați pentru depistarea coletelor cu droguri România va deveni un paradis pentru traficanți. Pedepsele mari nu îi sperie pe traficanții de droguri. De la traficul de droguri pornesc alte serii de infracțiuni: prostituție, crime, sinucideri, reglări de conturi între bandele criminale și uite așa ne trezim într-o țară ce nu mai poate fi guvernată. Mexicul este cel mai bun exemplu. Asta își doresc oare acești incompetenți din MAI să facă din România?

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button