ANCHETE

Scandalul Pescobar vs. Horică – Culeafă, reglare de conturi în stil mafiot: Șeful ANPC are o caracatiță de firme prin care face milioane de euro, inclusiv în Panama

Toți românii au fost martori la scandalul momentului dintre Horia Constantinescu și Paul Nicolau zis Pescobar, patronul rețelei de restaurante Taverna Racilor. Pescobar s-a extins cu afacerile mai mult decât își poate permite, astfel au început să apară recomandari negative, privind mâncarea și servirea de proastă calitate din partea mai multor persoane publice. Pescobar a recunoscut pe rețelele de socializare că mai sunt probleme, dar afirma că și reclama negativă aduce clienți.

Apariția controalelor de la ANPC și închiderea pe un an a restaurantului din Herăstrău, plus alte locații închise din țară, ne arată că Horia Constantinescu a pus în aplicare un ordin venit de la nivel înalt. Se pare că cineva vrea să îl distrugă pe Pescobar și să îi închidă afacerile. Ordinul de închidere a rețelei de restaurate Taverna Racilor ar fi venit de la lideri ai lumii interlope apropiați de șefii ANPC.

Să nu înțelegeți că îl susținem într-un fel s-au altul pe Pescobar. Nu am fost niciodată în restaurantele lui și nici nu l-am văzut vreodată în persoană, doar că atacul raider al ANPC ne arată că avem deaface cu o reglare de conturi în stil mafiot. Probabil Pescobar nu a vrut să cotizeze la partidul stat s-au a deranjat pe cineva foarte important. Pescobar e un pește mic într-o mare plină de rechini. Ne folosim și noi de materialul clientului…

La ANPC împreună cu Horia Constantinescu dictează un anume Mihai Culeafă de la PNL, nașul lui Marian Petrache și apropiat al clanurilor interlope din Pantelimon. ANPC a devenit o instituție de tip mafiot sub conducerea lui Culeafă și Constantinescu, care se ocupă cu încasarea taxelor de protecție de la oamenii de afaceri români. În decursul acestui an până la 1 august, 33.800 de firme românești au tras oblonul. Mulți oameni de afaceri vând tot și pleacă în Occident pentru a scăpa de mafia statului român condus de PSD și PNL.

Fiul lui Culeafă, Rareș Makedonu, își petrece majoritatea timpului cu prietenii săi interlopi și prin vacanțe de lux. Acesta afișează un lux orbitor, mașini de lux în valoare de sute de mii de euro și împarte zeci de mii de euro la maneliști din banii furați de Culeafă senior de la micii întreprinzători români care plătesc taxe de protecție șefilor din ANPC.

Boss-ul de la ANPC deține mai multe terenuri intravilane în Pantelimon, Ilfov, Predeal, Costinești sau Mangalia și zeci de proprietăți.

Culeafă junior îi are tatuați pe brațe pe celebrii traficanți de droguri El Chapo Guzman și Pablo Escobar. Având în vedere imaginile de mai jos și legăturile cu grupările criminale din Capitală există suspiciuni rezonabile că acesta ar avea legături cu lumea traficului de droguri.

În ultima imagine îl avem pe Culeafă junior și Raul Băloi, un interlop apropiat de Nuțu Cămătaru. Pagina de Facebook a individului poate fi destul de interesantă pentru ofițerii de la combaterea crimei organizate.

La capitolul locuințe, vicele-ANPC are trei case de vacanță, câte una în Costinești, Mangalia și Predeal, dar și una în Pantelimon, oraș unde deține și mai multe spații comerciale.

Mihai Culeafă a notat și bijuterii în valoare de 50 de mii de euro, dar și conturi în bancă de aproape două sute de mii de euro. În declarația de avere a baronului PNL întinsă pe nouă pagini nu apare nimic despre afacerile fiului său. Averea lui Culeafă este estimată la circa 5 milioane de euro. Surse din piață susțin pentru Anchetatorii.ro că și Culeafă are bani ascunși prin companii offshore, la fel ca și șeful său Horia Constantinescu. Mihai Culeafă a condus ANPC din funcția de președinte doar 2 luni, în noiembrie și decembrie 2021. DNA a făcut și niște percheziții pe la ANPC, dar se pare că dosarul a fost pus la sertar la ordin politic.

Aici avem ultima declarație de avere a vicepreședintelui ANPC – Mihai Culeafă

Mihai Culeafă – vicepreședinte ANPC și lider PNL ILFOV

Horia Constantinescu, capul crimei organizate de la ANPC

Oamenii de afaceri din mai multe regiuni ale țării s-au plâns redacției Anchetatorii.ro despre actele de corupție comise de Horia Constantinescu în ultima perioadă. Cei care nu plătesc șpagă mafiei de la ANPC se trezesc cu controale și afacerile închise pe un an, cum s-a întâmplat și cu Pescobar. Într-o stațiune montană Horia Constantinescu și Culeafă au impus taxă de protecție la toți operatorii comerciali. Toate la timpul lor Horică, doar nu ai crezut că ești Dumnezeu și nimeni nu are curaj să vorbească despre acțiunile tale de tip mafiot cum se întâmplă la Costinești.

Ca orice mafiot de duzină, Horia Constantinescu are toate afacerile din România trecute pe numele soției. O altă rețea de companii este deținută de șeful ANPC în Panama pe numele doamnei CALLAU ILINCA SOFIA, partenera de afaceri a soției sale Macrina Elena Constantinescu.

Horică mută tot ce fură din România în companiile din PANAMA

Acţionar principal este un offshore din Panama – Prival Consultants S.A. Firma a fost înregistrată în 2012 de Bufete MF&CO – societate de avocatură parte a grupului Mossack Fonseca.

În octombrie 2014, în structura Prival Consultants S.A. intră Ilinca Sofia Callau (preşedinte), Laura Cristina Ciortea (secretar) şi Cornelia Maria Petreanu (trezorier).

Cu un an înainte, în octombrie 2013, potrivit Registrului Comertului din Romania, Cornelia Maria Petreanu şi Horia Constantinescu îşi cesionaseră acţiunile offshore-ului din Panama, care ajunsese să deţină astfel 100% din RODRAG.TRADE.CO. SRL.

De un off-oshore din statul Panama este legată şi societatea Agrement Serv SRL, controlată tot de prietenului lui Andrei Năstase, Horia Constantinescu.

La fel ca în cazul societăţii care administrează Restaurantul Bonton, în aceeaşi zi, 23 octombrie 2013, în structura Agrement Serv SRL apare un offshore ADSWOOD HOLDING SA înființat tot de Mossak Fonseca.

Adswood Holding S.A. îşi schimbă structura acţionariartului în Panama, tot în octombrie 2014, ca şi Prival Consultants SA. Şi în această firmă sunt Ilinca Sofia Callau (preşedinte), Laura Cristina Ciortea (secretar) şi Cornelia Maria Petreanu (trezorier).

Andrei Năstase – Horia Constantinescu

Agrement Serv SRL administează din 2002 fostul ştrand Străuleşti şi terenul aferent. Perimetrul s-a suprapus cu planurile de extindere ale Magistralei 4 de metrou in zona de nord a Capitalei cu încă două stații – Laminorului și Străulești. Parcarea de la capătul M4 s-a dovedit absolut inutilă, dar mafia trebuia să își încaseze banii. Horia Constantinescu a primit de la Metrorex în 2013 suma de 8.130.543 lei (n.r. – 1.812.486 euro).

Horia Constantinescu și-a împrumutat firma din Panama, Agrement Serv, cu suma de 2.841.319 RON, circa 600 de mii de euro potrivit ultimei declarații de avere. Adswood Holding S.A. din Panama deține compania Agrement Serv SRL din România, aflată azi pe numele soției lui Horică.

Macrina Elena Constantinescu se mai regăsește în firmele: Marina Beach Costinești SRL, Marina Gossip SRL, Tropical Beach SRL, Green Agro Turism SRL, Marimar Loca Costinești SRL, Rodragtradeco SRL, Bonton Chalet SRL, Maison de Karin Nordului SRL, Smart Cab SRL, Bonton Events Place SRL, Playa Blanca Costinești SRL, Hacienda Santa Maria SRL, Forest 2 Beach SRL, Marimar Beach SRL și Marimar Gossip SRL.

Compania Tropical Beach SRL, cu sediul în Costineşti, pe strada Tineretului are ca activitate principală, „Activități de închiriere și leasing cu bunuri recreaționale și echipament sportiv”. Fondatori sunt Macrina Elena Constantinescu beneficiar și Ionuț-Gabriel Mocanu administrator. Compania a avut o cifră de afaceri de 2.418.096 LEI în 2022 și un profit de 722.915 lei. 150 de mii de euro a încasat Horică numai de la turiștii care au închiriat skyjet-uri de pe plaja din Costinești.

Marina Gossip SRL este o discotecă deținută de Horică pe plaja din Costinești. Firma deținută pe numele soției are o cifră de afaceri de 1.998.605 lei și un profit de 856.462 lei în 2022.

O altă firmă care închiriază șezlonguri și vinde băuturi pe plajă în Costinești, a familiei Constantinescu, este Marina Beach Costinești SRL. Firma a avut o cifră de afaceri în valoare de 3.061.987 și un profit de 685.228 lei în 2022. Toate celelalte firme în care apare numele doamnei Constantinescu au fost lăsate în paragină cu datorii la stat de milioane de lei.

Așa se comportă interlopul Horică cu clienții lui de pe plaja din Costinești

Tot din ultima declarație de avere, Horică ne spune că este asociat în compania Soft On Road Services SRL, firmă pe care a împrumutat-o cu 40.500 de lei, fostul bar din Herăstrău Bonton Palace.

ROCK STAD IN FANANCE INC, o altă companie offshore deținută de Horică a fost împrumutată cu 10 mii de dolari, la fel și Adswood Holding. Declarația de avere a boss-ului ANPC o puteți vizualiza AICI

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button