ANCHETE

Grup infracțional organizat la vârful ANSVSA: Bociu și combinațiile de milioane de euro protejate de partid și de securiști

La vârful Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) avem un grup infracțional organizat condus chiar de șeful instituției, Bociu Alexandru Nicolae, în colaborare cu mai mulți subalterni printre care îi putem enumera pe Ovidiu Zvorișteanu și Septimiu Marica. Domnii mai sus enumerați se folosesc de funcțiile pe care le dețin pentru a încasa șpăgi și pentru a direcționa fondurile instituției către diverși oameni politici.

Bociu a fost adus la ANSVSA pe post de consilier, mai apoi Florin Cîțu l-a numit vicepreședinte ca într-un final Ciucă Nicolae să îl numească președinte al instituției. Bociu Alexandru este un apropiat al fratelui ex-premierului Florin Cîțu și un bun încasator de șpăgi în cadrul ANSVSA, fiind protejat în actele sale de corupție de foști agenți ai Serviciului Român de Informații și membri ai cabinetului Ciolacu.

Din poziția de consilier asistent, adică fără experianță și fără a deține o funcție de conducere în viața lui, Bociu a ajuns președinte al ANSVSA.

Zvorișteanu Ovidiu este susținut de Dan Motreanu la conducerea DSVSA București, încă din anul 2012, o instituție parazitată de doctori șpăgari și controale direcționate în interesul celor doi ștabi ai PNL.

Prin sentința nr. 32591/3/2020 definitivă, intimatul reclamat Zvorișteanu Ovidiu pierde procesul cu ANSVSA și drept urmare punerea în aplicare a sentinței necesita destituirea din funcția publică de director al DSVSA București.

Prin mesele oferite și organizate la diferite restaurante din București, drept ofrandă adusă președintelui ANSVSA, Bociu a uitat să mai pună în aplicare decizia judecătorească de destituire din funcție a șefului DSVSA București. Prin sprijinutul politic oferit de europarlamentarul PNL, Dan Motreanu, pentru domnul Zvorișteanu ordinul 969/29/10/2020 nu a mai fost pus în aplicare. Acum Zvorișteanu zburdă și încasează șpăgi prin București în speranța că la reorganizarea făcută de premierul Ciolacu va prinde un post de director pe raza București/Ilfov.

Ovidiu Zvorișteanu – Dan Motreanu, europarlamentar PNL Giurgiu

Șeful ANSVSA este direct responsabil de dezastrul creat pe zona de creștere a suinelor, unde România a ajuns să importe peste 80% din carnea de porc. Totul este o schemă infracțională foarte bine pusă la cap de însuși Klaus Werner Iohannis. Groparul pestei porcine, Bociu Alexandru, care în urmă cu 6 luni declara că a redus foarte mult focarele, acestea au explodat în ultima perioadă. În România avem numai pe anul în curs peste 400 de focare care au adus pierderi de peste 300.000 de capete la suine, iar peste jumătate din fermele din România nu au mai fost populate. Din cauza acestui grup infracțional organizat de la vârful instituțiilor statului român, țara noastră înregistrează pierderi comerciale anuale de peste 1 miliard de euro.

Deși s-au făcut diferite demersuri pentru a stopa pesta porcină, Klaus Iohannis nici nu vrea să audă de subiect s-au să îl introducă pe ordinea de zi a CSAT. Domnul președinte este interesat ca marile corporații străine din Olanda, Germania, Franța și Danemarca să beneficieze din plin de dezastrul provocat de pesta porcină în România. În plus, cei din fermele mari care mai cresc suine sunt implicați în diferite scheme infracționale pentru a deturna fondurile statului român și ale UE, în detrimentul crescătorului român și a fermierului român. Totul se face cu protecție de la partid și de la serviciile noastre cele multe și inutile.

Alexandru Bociu, președinte ANSVSA

Odată cu instalarea în funcție, Alexandru Bociu l-a adus în cadrul ANSVSA la cabinetul președintelui pe numitul, Septimiu Marica. După scurt timp este scos la concurs postul special pentru dumnealui în detrimentul altor colegi care așteaptă de ani de zile, mai exact în postul de consilier al departamentului de comunicare. Fostul ofițer SRI, Septimiu Marica, a fost promovat mai apoi în funcția de consilier afaceri europene. Din această funcție domnul Marica se preocupă îndeosebi cu încasarea șpăgilor și întâlnirile cu ambasadele.

Septimiu Marica, dintr-o schemă bine cunoscută, a încasat sume de bani drept mită de la companiile Diana SRL din Vâlcea și SAMCOM AS SRL în schimbul promisiunii că vor avea deschidere la export în statul Israel, alte companii care intenționează să exporte în Indonezia, China, SUA și Maroc. Cele două companii numite sunt specializate în industria cărnii și au cifre de afaceri cumulate în jurul sumei de 143 de milioane de euro. Diana SRL este patronată de Crăciunescu Irina, iar SAMCOM AS de Tipu Ștefan. Odată cu izbucnirea războiului oamenii de afaceri au rămas cu buza umflată și cu șpaga dată. Să nu înțelegeți că acești oameni de afaceri ar fi făcut aceste demersuri cu intenție ci din cauza faptului că statul român este căpușat în toate instituțiile de oameni precum Bociu, Marica și alți infractori apropiați de serviciile noastre cele multe și inutile. Nu dai șpagă, nu ai cum să supraviețuiești pe piața din România.

Întâlnirea dintre șefii ANSVSA și diferiți reprezentanți ai statului Israel, respectiv alte oficialități ale ambasadelor la București

Cine e fostul ofițer SRI, Septimiu Marica

Lector universitar doctor, expert ştiinţific la nivel naţional, ofiţer de execuţie şi analist Serviciul Român de Informaţii (2000-2008). Plus „Trainer certificat în Detectarea Comportamentului Simulat”.

Septimiu Marica are o relație cu Magdalena Sorela Neagu, consilier juridic principal ANSVSA și fostă nevastă a unui cetățean arab fugit din România, ca să scape de o condamnare pentru înșelăciune și constituire a unui grup infracțional.

Sursa FOTO – DNA Media

Ca reprezentant naţional şi în calitate de ofiţer în cadrul Serviciului Roman de Informatii, Marica a contribuit la înfiinţarea „Centrului Zonal de Înalte Studii pentru Prevenirea si Contracararea Bioterorismului” în parteneriat cu F.B.I. (Federal Bureau of Investigations), Universitatea „DE PAUL” din Statele Unite ale Americii (Chicago, Illinois), Ministerul Administraţiei şi Afacerilor Interne şi Academia Oamenilor de Ştiinţă din România.

Septimiu Marica

Este Lector Universitar Doctor, Şef de lucrări şi Expert ştiinţific la nivel naţional, în cadrul unor universităţi din ţara.

Începând cu anul 2014, oferă consultanţă companiilor multinaţionale din România, în aria sa de expertiză.

Caracterizarea de mai sus apare pe site-ul iceu.ro, o companie de consultanţă, training şi business intelligence, la care Septimiu Marica este co-fondator.

Iceu oferă produse şi servicii în următoarele domenii de activitate: Retail, Vânzări, Banking, Companii de asigurări, Consultanţi financiari, Call Center, F.M.C.G., Armată, Poliţie, Procuratură şi Unităţile speciale de recrutare, Consultanţi politici, Mediatori, Echipe de negociatori, Case de avocatură, Gărzi şi firme private de securitate, Agenţiile de recrutare.

Securiștii sunt premiați!!!

Printre clienţii Iceu:

  • la nivel internaţional: British Petroleum, IBM, Kodak, General Electrics, Heinz, IT&T, Armata Cehă, Dell, Agenţia Spaţială Europeană, U.S. Airforce.
  • la nivel naţional: U.S. Foods, Unicredit Bank, Institutul Bancar Român, G4S, LIDL, Ministerul Afacerilor Interne, Best Media Advertising, Smite, Smart Support Hub, Federaţia Română de Fotbal, Librăriile Cărtureşti, ANAF.

Potrivit profilului Linkedin, Marica este absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii.

În cadrul ICEU mai apar personaje cunoscute din angrenajul Serviciului Român de Informații precum, Ion Ivan și Paul Herinean. Sursele noastre susțin că mai mulți foști ofițeri SRI susțin grupul infracțional organizat de la vârful ANSVSA. Din cauza acțiunilor acestor indivizi România a ajuns să importe peste 80% din carnea de porc procesată. România pierde anual peste 1 miliard de euro doar pe sectorul suine. O să vă arătăm într-o anchetă în curs de desfășurare și cum se importă pui de o zi cu gripă aviară din Ungaria, carne de pasăre din Polonia cu sallmonela și cum se fac combinațiile cu pesta porcină la marile ferme. În fiecare dimineață îl întâlnesc pe domnul Marica la cafeneaua de la colț, dar nu mi-am imaginat că e în stare să comită asemenea fapte ce țin de sfera DNA.

Cum își îmbogățește familia din Vâlcea prin intermediul ANSVSA, Alexandru Bociu

Bociu Alexandru a oferit companiei mamei sale, Bociu Elenea, două contracte  de concesiune pentru activități sanitare veterinare prin care a creat prejudicii majore ANSVSA. Banii oferiți familiei sale au ajuns ca subiet de investigații și pentru procurori, dar se pare că securiștii care protejează infractorii de la ANSVSA au reușit să țină dosarele la sertar. Cam așa merg lucrurile în Republica Infractorilor condusă de PNL și PSD.

Mama preşedintelui ANSVSA, Bociu Elena câștigă în data de 3 decembrie 2021, prin intermediul SC Bociu VET SRl din Drăgăşani, licitația pentru comuna Mădulari (jud. Vâlcea) organizată de DSVSA-ul Vâlcea condus de Mihai Miclea(un apropiat al familiei Bociu) şi semnează contractul nr. 28.043  cu o valabilitate de patru ani, în valoare totală de aproximativ 200.000 euro.

În aprilie 2022, aceaşi firmă, SC Bociu VET SRL câștigă o altă licitație organizată de DSVSA Vâlcea, de această dată pentru comuna Șusani. Noul contract (nr. 8520/16.05.2022) atribuit tot pentru patru ani a avut însă o valoare totală mai mare decât primul: aproximativ 250.000 euro.

Preşedintele Alexandru Bociu a semnat în calitate de „concedentar” contractul cu societatea reprezentată de mama sa, fără a ţine cont de legislaţia care îl plasa în incompatibilitate.

Farmacia Belonsanvet SRL din Drăgășani deținută de Bociu Elena are o cifră de afaceri de 1.201.426 RON.

Firma mamei președintelui ANSVSA, BOCIU VET SRL, are zeci de contracte de dezinfecție cu instituțiile de învățământ din județul Vâlcea, instituții care sunt verificate și de soțul său Bociu Nicolae, tatăl șefului ANSVSA din calitatea de medic veterinar. Alexandru Bociu acționează pe modelul Marian Oprișan, ”mama mea sunt eu”. Mai exact, Bociu și-a cedat acțiunile de la societatea Farmacia Belosanvet SRL către mama sa, după ce a reușit să ajungă pe cai mari la București cu sprijinul lui Florin Cîțu.

Familia Bociu are grijă să fie protejată de controale pe toate palierele. Oare câte controale a efectuat tatăl domnului Bociu din calitatea de funcționar public în ultimii 2 ani, precum și DSVSA Vâlcea sau ANSVSA prin personalul de specialitate la circumscripțiile sanitar veterinare din comunele Mădulari și Șușani și la firma care prestează activități SC Bociuvet SRL din Drăgășani deținută de Bociu Elena!?

Declarația de avere a domnului Bociu Nicolae, tatăl lui Bociu Alexandru

Începând cu anul 2021, conducerea ANSVSA a agreat şi aprobat scoaterea la licitaţie publică a contractelor de concesiune vacante fără a există prevedere bugetară și credite pentru angajament bugetar aferent unei perioade de 4 ani cât durează un contract. Numai pe anul 2022 și 2023, Alexandru Bociu a adus un prejudiciu de peste 150 de milioane de euro prin atribuirea şi scoaterea la licitatie a peste 2.000 de contracte de concesiune fără să aibă un angajament legal, deoarece legea prevede că se pot realiza contracte de concesiune doar în limita sumelor/fondurilor existente.

Acestea generând procese care vor angrena ANSVSA în despăgubiri de sute de milioane de euro, în cazul în care OUG-ul austerității își va pune amprenta și pe această instituție. Același caz este interesant de văzut prin care instituția a acordat despăgubiri a peste 300 de medici veterinari de liberă practică care nu au benficiat de prevederile legii 236/2019 acordarea de 10.000 de lei lunar, iar instanțele le-au dat drept câștig de cauză.

Alexandru Bociu s-a propus membru în Comitetul de privatizare concesionare și arendare din cadrul Agenției Domeniului Statului (ADS) fără a avea derogare din partea premierului.

Numirea lui Alexandru Bociu în funcția de președinte al ANSVA

Ministrul penal Chesnoiu a semnat la un moment dat modificarea Anexei Ordinului nr. 785/ 2022, astfel că şeful ANSVSA a ajuns membru în respectivul Comitet al ADS, cu toate că Legea nr. 161/2003, modificată şi completată, interzice un astfel de lucru. Ce interese ascunse a avut Bociu Alexandru pentru a accede în această funcție?

Mama sa, Elena Bociu avea un contract de concesiune încheiat cu ADS (contract nr. 3/1.08.2000) pentru terenuri şi imobile situate în circumscripția Drăgășani care urmau a fi scoase la licitaţie chiar de către comitetul de privatizare al ADS din componenţa căruia tocmai făcea parte şeful ANSVSA. Deşi nu avea o derogare de a-și exercita funcția de membru din partea premierului Nicolae Ciucă în cadrul Comitetului ADS, Bociu a acționat în interesul afacerilor mamei sale. Agenția Națională de Integritate nu s-a autosesizat nici până acum cu privire la aspectele de incompatibilitate ce îl vizează pe Alexandru Bociu.

În momentul de față, Alexandru Bociu umblă cu jalba-n proțap pe la George Simion și Paul Stănescu în speranța că prinde un post în Camera Deputaților la alegerile parlamentare din anul 2024. Din sursele noastre cei de la AUR nu vor să se asocieze cu asemnea infractori din cadrul famigliei Cîțu de la Vâlcea. Paul Stănescu, însă, îl folosește cu tact pe acest individ în interesul afacerilor personale, mai exact încasarea despăgubirilor pentru fermele de porci de pe zona Olteniei(Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj), și să fie încasate la timp în avantajul clientelei PSD.

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button