ANCHETE

EXCLUSIV. Tunul de la Romexpo: SECURITATE, rețeta noastră secretă! Cum vinde țara la bucată Cîțu și Ciolacu olandezilor

România este vândută la bucată de politicienii trădători, șpăgari și vânzători de țară. Astăzi vom documenta un tun imobiliar ce aduce beneficii unei grupări internaționale așa zis din Africa de Sud ce își duce traiul pe canalele frumosului oraș al distracției, Amsterdam. Acești miliardari olandezi nu au venit ei peste noapte să construiască complexe imobiliare și centre comerciale în marile orașe ale României ci au fost aduși pe meleagurile mioritice de băieții cazon cu multe grade pe umeri prin interfața personajului Iulian Dascălu.

Serviciile secrete românești, SIE și SRI, au vândut România bucată cu bucată cu acordul trădătorilor ajunși în fruntea statului. Cum îmi spunea un prieten neamț: – Alex, nimic nu se fură de către străini fără acordul serviciilor românești. Altfel cum îți explici situația în care a ajuns România…

În vârful lanțului trofic se află capul mafiei, Klaus Werner Iohannis, cum îi spune un amic colonel în rezervă în structurile militare ale statului. În cazul tunului de 1 miliard de euro de la Romexpo, Werner Iohannis, a avut grijă să se spele pe mâini, refuzând promulgarea în primă instanță, și l-a lăsat pe slinosul Daniel Fenechiu să se ocupe de mojiciile juridice pentru ca totul să ajungă gratis în mâinile grupării olandeze.

DNA ar trebui să îi aresteze pe toți acești politicieni care au luat șpagă pentru a crea o lege cu dedicație și pe șefii partidelor care au dictat parlamentarilor să voteze pentru această lege: Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Kelemen Hunor. Nu o să se întâmple nimic, stați liniștiți români, DNA e în moarte clinică, iar noi le plătim taxă de protecție lunar (salarii), pentru a-i proteja pe infractori. Vorbim despre 46 de hectare de teren în inima Capitalei României la doi pași de Arcul de Triumf care sunt transferate cu titlu oneros din proprietatea statului către CCIR care la rândul ei îl oferă gratuit olandezilor.

Cine sunt oamenii care au inițiat legea sau mai bine spus cine sunt cei care au luat primii mită

Ce credeți? Toți suferă de amnezie. Vorbim de gașca mafiotă a tovarășului turnător la Securitate, Băsescu Traian. Parlamentarii PMP care au inițiat legea aruncă vina unul pe altul. Au înghițit toți aceeași poveste: M-a rugat un coleg!

Acești granguri ar trebui luați cu arcanul și duși la DNA să toarne tot. Să povestească ei cum au făcut această lege cu dedicație pentru olandezii lui Iulian Dascălu.

Marius Paşcan, fost deputat PMP, este inițiatorul legii Romexpo: „Colegul meu de partid de la Mureş, secretarul general, este vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi sigur că face o pledoarie de pe poziţia care o are pentru a dezvolta activitatea Camerei de Comerţ şi a considerat oportun să iniţiem un proiect legislativ, mai precis, eu să fiu iniţiatorul, dar oferindu-mi toată consultanţa şi argumentaţia de specialitate necesară”. Mai multe detalii AICI despre deputații PMP care suferă de amnezie. Poate o pereche de cătușe le va aduce un pic de iluminare și clipe de luciditate subit.

SECURITATE, rețeta noastră secretă

Africanii de la Amsterdam au ca interfață în România pe Iulian Dascălu și se numesc Iulius Group. În realitate vorbim de o caracatiță de companii ce au sediul în offshore. Unde credeți? În Olanda că doar nu își țineau băieții banii în Africa. Rețeta lui Iulian Dascălu este clasică. Alege un teren în buricul târgului, fix în mijlocul orașului, fie că vorbim de Iași, Cluj, Timișoara sau pe unde și-au mai făcut olandezii de cap, un primar și autorități locale ce pot fi mânjite pentru a oferi terenurile gratuit și apoi să curgă cașcavalul.

Am putea spune: Domne’, trebuie să ne dezvoltăm, să aducem investitori, nu mai putem sta în loc. Chiar dacă se mai fură câte ceva pe ici pe colo clădirile rămân aici doar nu fug olandezii cu ele în Africa de Sud. Problema e că se investește 1 leu și se fură 10, iar noi românii, prostimea, rămânem cu buza umflată.

Iulian Dascălu: Din cofetar a ajuns prăjitura Securității

„Iulian Dascălu e un ieşean modest (părinţii săi sunt foşti muncitori la Moldomobila), născut într-un cartier muncitoresc (Bularga), un băiat care n-a făcut multă şcoală (la Revoluţie era expert cofetar, abia peste 10 ani comandându-şi o diplomă universitară) şi care a muncit în tinereţe pentru a-şi face un rost. Potrivit publicației ieșene topiasi.ro, Dascălu a început în 1991 să facă mici afaceri, dar în ciuda eforturilor nu a reuşit să rupă gura târgului. Asta până în 1998 când pe statul său de plată apare primul general de Securitate iar afacerile îi explodează brusc.

Ca să fie clar, un afacerist puternic reuşeşte cu greu să racoleze un securist de soi, foarte greu un colonel, dar mai nimeni nu poate pune mâna pe un general de Securitate. Ei bine, în 1998 Iulian Dascălu, un afacerist modest, l-a angajat oficial pe celebrul Gheorghe Atudoroaie, securist greu înainte de 1989 şi apoi transformat de regimul Iliescu în şef al Diviziunii de Protecţie a SRI.

Foarte rapid s-au îngrămădit pe statele de plată ale lui Dascălu şi alţi generali sau colonei de Securitate(generalii Vasile Alexoae şi Tiberiu Simion, coloneii Huţanu, Dogaru, Mocanu şi Feraru sau primul şef al SRI Iaşi, Florin Vezeteu). E greu de crezut că o asemenea colecţie de oameni grei ai sistemului de informaţii, pile şi relaţii ajung doar din coincidenţă în slujba aceluiaşi afacerist”, nota presa ieșeană.

Cine este generalul?

Generalul Gheorghe Atudoroaie a fost condamnat pentru omorârea şi incinerarea a peste 40 de timişoreni la Revoluţie, dar eliberat rapid din închisoare de regimul Iliescu și pus sub aripa lui Virgil Măgureanu.

Securistul Gheorghe Atudoroaie, născut în comuna Răchiți, județul Botoșani, deși nu era un cunoscător al limbii maghiare, a fost promovat după înființarea centrelor zonale de luptă anti-iredentistă în funcția de șef al graniței de Vest și supervizor informativ al traficului cu motorină pe relația cu Iugoslavia, calitate în care devine un apropiat al lui Nicolae Văcăroiu și Ioan Talpeș. La scurt timp, în urma scandalului mediatic provocat de revoluționarii timișoreni, Atudoroaie este trecut în rezervă în 1997, odată cu îndepartarea de către regimul Constantinescu a directorului SRI, Virgil Măgureanu.

Dupa revenirea la putere a tandemului Iliescu-Talpeș în ianuarie 2001, consilierul pe servicii secrete Atudoroaie este din nou în cărți, fiind avansat la gradul de general în anul 2004. După trecerea în rezervă, mai exact din 98, Atudoroaie și-a pus toate serviciile în slujba lui Iulian Dascălu.

Înființat în 1991, Iulius Group, patronat de tânărul Iulian Dascălu, a reușit să obțină asocierea cu două primării, a Iașiului și a Timișoarei pentru construirea unor gigantice mall-uri. Ambele contracte de asociere cu autoritățile locale menționate au adus mari beneficii lui Iulian Dascălu și olandezilor din Africa de Sud care se aflau în spatele său.

În schimb, nu se poate spune același lucru în cazul bugetelor locale ale Iașiului și Timișoarei.

Cine sunt africanii de la Amsterdam care au pus mâna pe terenurile de la Romexpo

Iulius Holding SRL cu beneficiar real Iulian Dascălu are ca asociat compania ATTERBURY ROMANIA B.V. Compania ATTERBURY se prezintă ca un dezvoltator imobiliar din Africa de Sud înființat în 1994 de Louis van der Watt și Francois van Niekerk. Compania africană cu sediul într-un offshore din Olanda afirmă că au mai multe proprietăți și centre comerciale în Africa de Sud, pe continentul african și mai nou în Europa, respectiv România și Serbia.

„The Atterbury Group (Atterbury Property Holdings (Pty) Ltd or “Atterbury”) was founded in 1994, South Africa by Louis van der Watt and Francois van Niekerk, with a primary focus on developing retail centres and commercial buildings. Over the past 27 years the Atterbury Group has developed prime commercial, retail and residential property across South Africa, the rest of the African continent and more recently, Europe.

The European expansion gathered momentum in 2014 when Atterbury co-invested with a consortium of private equity investors in forming Atterbury Europe B.V. (“Atterbury Europe”). The platform’s success is evident 7 years later through the combined holding of shares in real estate companies with properties worth more than €1bn spread over 3 countries mainly consisting of dominant shopping centres in prominent locations. The team is furthermore promoting growth in value through the continuing expansion of the development pipeline in both Serbia and Romania.”

Cine sunt africanii de la Amsterdam care administrează afacerea Atterbury România B.V.

Deist Nicolaas Hendrik și Martin Olivier sunt doi olandezi care administrează o afacere de circa 255 de milioane de euro, potrivit datelor financiare ale companiei Atterbury Europe Holding B.V. Olandezii de la Atterbury Europe Holding B.V. sunt beneficiarii celor 46 de hectare de teren de la Romexpo.

Echipa Atterbury Europe
Deist Nicolaas Hendrik și echipa Atterbury

În comisiile de specialitate din Senat, Ministerul de Justiție și Ministerul de Finanțe și-au expus punctele de vedere despre transferul cu titlu oneros al terenurilor de la Romexpo către compania olandeză.

În intervenția sa în Comisie, secretarul de stat de la Ministerul Justiției, Mircea Ursuța, a explicat că odată aprobată inițiativa, nu mai este posibilă revenirea terenului în proprietatea statului, după 40 de ani. Acesta a spus că nu se poate vorbi de nulitate după transferul terenurilor și că e nevoie de garanții atât juridice, cât și economice, conform datelor obținute de Europa Liberă. De asemenea, Mircea Ursuța a spus că proiectul de lege nu precizează detaliile exacte ale terenurilor ce trebuie transferate, adică datele cadastrale. Pentru aceasta, proiectul prevede faptul că Executivul ar trebui să adopte o Hotărâre de guvern.

Obiecții a avut și reprezentantul Ministerului Finanțelor, Ioan Răceu, director în cadrul Direcției de Legislație și Reglementare în Domeniul Activelor Statului. El a spus că ministerul nu susține proiectul și a precizat că acesta încalcă Codul Administrativ. Instituția susține că este vorba de „un transfer cu titlu oneros”, altfel spus, un transfer plătit. Reprezentantul Finanțelor a subliniat că nu se cunoaște cu exactitate ce se va face pe aceste terenuri și care sunt rezultatele acestui transfer de bunuri.

Presa plătită de partid(PSD/PNL) afirmă că liderii USR și AUR mint opinia publică pentru că terenurile ar rămâne la Camera de Comerț. Pentru corecta informare a publicului precizăm că aceste 46 de hectare de teren de la Romexpo au ca destinație construcția unui complex imobiliar de către compania olandeză Atterbury. Ministerul Finanțelor a explicat foarte clar că avem „un transfer cu titlu oneros”, altfel spus, un transfer plătit, iar beneficiarii nu sunt românii sau Camera de Comerț a României ci un grup de interese străin.

Alianța PSD/PNL/UDMR a votat cu ambele mâini proiectul olandezilor de la Atterbury. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu acționează împotriva intereselor României și favorizează o companie străină olandeză. Proiectul mai poate fi blocat la Camera Deputaților sau prin puterea poporului ca la Roșia Montană. Olandezii sunt fix cei care țin România la poarta Europei în afara spațiului Schengen, țara care a votat mereu în Consiliul Europei împotriva României. Oare când se va aprinde becul? Când vor fi arestați acești mafioți care vând România la bucată?

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button