ANCHETE

Directorul RAR, Radian Tufă: avere fabuloasă obținută prin acte de corupție și luare de mită

La Registrul Auto Român directorii au averi fabuloase și salarii pe măsură având în vedere natura funcției ce generează sume colosale unele fiind suspecte de acte grave de corupție. Cum am relatat și în materialul anterior, la Registrul Auto Român banii curg pe bandă rulantă pentru firmele de casă. Directorul Tufă Radian nu face nici el excepție în acordarea unor astfel de contracte ilegale de unde se obține parandărătul.

Domnul Radian, din considerente numai de el știute a decis să construiască un sediu pentru Registrul Auto Român Teleorman deși investiția este inutilă, iar rentabilitatea sa este pusă sub semnul întrebării având în vedere că județul lui Dragnea s-a depopulat masiv în ultimii zece ani. În Teleorman, orașele și satele sunt fantomatice. La Roșiori de Vede, de unde provine tovarășul director, au mai rămas în jur de 13 mii de cetățeni din cei 36 de mii pe care îi avea în anii 90′. Nici cei 13 mii nu prea pot fi contabilizați concret pentru că mulți sunt tineri rămași doar cu domiciliul pe Roșiori de Vede sau rromii care vin prin oraș din Occident doar vara.

Alina Niță și Radian Tufă au colaborat pentru realizarea acestui proiect destinat RAR Teleorman în orașul Alexandria, iar totul a mers ca pe roate. Pentru proiectul de la Alexandria a fost alocată suma de 3,4 milioane de euro.

Contract cu dedicație de la Radian Tufă

Înainte ca acest proiect să ia naștere, Radian Tufă a semnat un contract de consultanță cu dedicație pentru firma Colliers International SRL, susțin surse din cadrul Registrului Auto Român pentru Anchetatorii.ro. La nici trei minute de la publicare, contractul de consultanță a fost adjudecat prin cumpărare directă. Contractul de consultanță pentru sediul RAR Teleorman a fost adjudecat pentru suma de 96.500 de RON. Prin această acțiune Radian Tufă a comis un abuz în serviciu și există suspiciuni rezonabile de luare de mită deoarece compania COLLIERS INTERNATIONAL SRL are doar un singur contract în SEAP, fix cel de mai jos.

Tufă Radian are o avere impresionantă

Din septembrie 2010 până în toamna lui 2012, Radian Tufă activase în administrația publică centrală, mai întâi ca secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, apoi ca inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului.

De menționat că Radian Tufă mai ocupase funcția de director general la Registrul Auto Român în perioada februarie 2005-august 2006, fiind cunoscut ca un apropiat al lui Adriean Videanu. Din 1992 până în 2005, Tufă se remarcase ca manager al unei firme de reparații autovehicule. În 2020 a ocupat un post de conducere în consiliul Autorității Rutiere Române și funcția de director al Registrului Auto Român – Sector 1 București.

Tufă Radian are 17 terenuri, trei spații comerciale și trei case, plus o vilă de 508 metri pătrați în Capitală vândută cu 255 de mii de euro

Averea declarată de Radian Tufă este una impresionantă. Demnitarul posedă un număr de 17 terenuri, dintre care 10 agricole, cu o suprafață totală de peste 18 hectare. Tufă mai are 6 terenuri intravilane și un teren forestier.

Capitolul imobiliar este completat fericit de Radian Tufă cu trei spații comerciale în Roșiorii de Vede de 180 metri pătrați, 423 de metri pătrați și unul de 210 metri pătrați, o casă în Roșiori de Vede (67 mp), o vilă în București vândută cu 255 de mii de euro, plus alte două case în Roșiorii de Vede: una de 165 mp, alta de 274 mp.

Directorul RAR declară că deține un Mercedes, dar și că a strâns la bănci peste 1.215.000 lei(aproximativ 250 de mii de euro). Demnitarul a stipulat și că a împrumutat în nume personal o societate comercială cu suma de 470.075 lei. Acesta a mai vândut și un autoturism cu suma de 3500 de euro.

Veniturile familiei Tufă: din salariile lui Radian și din pensia soției se strâng peste 700.000 lei pe an

Revenim cu noi detalii!!!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button