ANCHETE

Structurile de informații deconspiră generalii trădători de țară: Cum s-au furat miliarde de euro din programul de înzestrare al Armatei Române

România plăteşte zeci de miliarde USD în fiecare an Occidentului. Țara noastră este într-o „prindere dominion”, tipică cunoscută încă din Imperiul Roman. Acesta este modelul pentru o țară de colonizat prin mituirea elitei sale. România este absorbită brutal în timp ce aplaudă „recunoscătoare” pentru primirea ajutoarelor occidentale. Aceasta este „mita” plătită elitei locale. În schimb, controlul pieței este preluat aproape complet și România este mulsă în favoarea corporațiilor occidentale.

Acest lucru se întâmplă prin preluarea utilităţilor de electricitate, apă, încălzire – toate devin monopolul occidentalilor, similar bunurile lor sunt impuse lanțurilor comerciale din țara noastră. Raportul dintre fonduri și piețele epuizate este mai mic decât 1:10. Prin salarii mai mari, Occidentul recrutează cei mai buni specialiști români, lărgind astfel diferențele și favorizând depopularea României.

Influență politică occidentală asupra elitelor locale mituite subminează principiul fundamental al separației puterilor în stat și subminează credibilitatea sistemului judiciar românesc. În acest material nu o să discutăm despre economie și piețe financiare ci despre Occidentul jefuitor, justiția inexistentă și nulă a statului român în contextul războiului.

România se confruntă cu o serie de crize suprapuse, unele create artificial de Occident și Est(negocierile de la Geneva SUA-Rusia), fapt ce a oferit marilor corporații din domeniul militar o gură de aer după 30 de ani de relativă pace. Această gură de aer pentru corporațiile din domeniul militar este egală cu spolierea bugetelor Apărării pentru statele din Est(Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și țările baltice) și chiar ale UE, prin corupta Ursula von der Leyen. Zeci de miliarde de euro din programele de înzestrare ale Armatei Române iau calea Occidentului prin mituirea oficialilor locali corupți, de la președintele Klaus Iohannis în jos.

Generalii din cadrul Administrației Prezidențiale, unii șefi ai spionajului militar și generalii izmenari ai Armatei Române au jefuit după bunul plac aceste bugete generoase destinate Armatei Române cu sprijinul americanilor.

Marian Hapău, fostul șef DGIA și influența sa nefastă

Să începem cu începutul. Marian Hapău, fostul șeful DGIA, personaj în jurul căruia s-au creat legende de către presa miluită a avut rol de influență în schema de spolierea a bugetelor Apărării. Marian Hapău a fost implicat în scandalul Ciorogârla și s-a pus la dispoziția președinților Băsescu și Iohannis, fiind prelucrat și folosit intens de generalul Gabriel Oprea. Generalul Marian Hapău a filtrat informațiile în funcție de interesele președintelui Iohannis, în special în perioada când generalul Nicolae Ciucă ocupa postul de șef de stat major. Hapău a făcut echipă cu generalul Cătălin Morariu și Nicolae Ciuca. Acest grup infracțional organizat de la vârful Armatei Române a pus la cale diferite scheme piramidale prin care bugetele MAPN au ajuns la corporațiile străine prietene.

Gabriel Oprea – Marian Hapău

În ceea ce privește achiziția rachetelor Spike de la firma isrealiană Rafael, intermediar a fost Dan Iulian Stratan patronul firmei Romcapital Invest S.A. și fost partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu. Această firmă nu este acreditată pentru a intermedia contractele cu MAPN și nu a fost înregistrată ca atare. Firma lui Stratan a fost adusă de generalul Dan Zaharia fost șef al Departamentului de Înzestrare și Logistică al Armatei, cunoscut pentru relațiile cu firma israeliană Rafael.

Romtehnica a semnat două contracte în valoare de 92,7 milioane de euro, respectiv 17,9 milioane de euro, pentru armament antitanc germano-israelian. Contractele au fost atribuite în ajunul Crăciunului(2016) către firma EuroSpike GmbH, iar anunțul semnării contractelor a venit la câteva zile după ce premierul Dacian Cioloș a efectuat o vizită în Germania. Aceste tipuri de contracte nu sunt singulare.

Dacian Cioloș – Klaus Iohannis

EuroSpike GmbH este o societate de tip “joint venture” formată din Diehl BGT Defence GmbH & Co.Kg, Rheinmetall Defence Electronics GmbH, ambele din Germania, și firma Rafael Advanced Defense System Ltd. din Israel.

Cele două contracte au fost atribuite în urma unei negocieri directe, fără anunț de participare, iar Romtehnica justifica această procedură prin faptul că „lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”. La motive tehnice putem introduce și mita pentru oficialii români.

În cei 4 ani ai guvernării PNL (2005-2008) Stratan s-a ocupat preponderent cu „activităţi de managament al holdingurilor” prin firma Romcapital Invest. Este o firmă înfiinţată de Sorin Ovidiu Vântu, dar acesta s-a retras ulterior. Stratan anunţa pe site-ul firmei că prin acest SRL a consiliat în acei ani tranzacţii, fuziuni, achiziţii, restructurări şi privatizări de peste 3 mld. euro, iar alte 5 mld. erau programate pentru anii următori. Clienţii sunt toţi unul şi unul – Deutsche Bank, Hewlett Packard, IBM, Lockheed Martin, OTP Bank, Romtelecom, Siemens, Siveco, Vinci sau chiar Ministerul de Finanțe din Ucraina. Firma are birouri la Sofia şi Kiev şi birouri asociate în Serbia, Muntenegru, Republica Moldova şi Macedonia.

Dan Stratan(stânga) – Londra

Una din explicațiile succesului: Stratan era foarte bun prieten cu ministrul de atunci al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, astăzi în rol de pușcăriaș.

Dan Iulian Stratan a oferit consultanță inclusiv pentru firmele care au câștigat contracte cu CNAIR – ASTALDI, STRABAG, AKTOR, VINCI și Apolodor. Compania de proiectare TECNIC CONSULTING ENGINEERING ROMANIA SRL deținută de Stratan a proiectat o porțiune de autostradă între Sibiu și Orăștie lot 3 care a luat-o la vale. În acest proiect a fost implicat și Bebe Kovesi, fostul șot al Laurei Codruța Kovesi șefa EPPO, susțin șefi ai structurilor de informații pentru Anchetatorii.ro.

„Am derulat acolo un contract de cercetare pentru care am folosit pământuri excavate din zona pe care ulterior le-am vândut-o beneficiarilor”, a spus Bebe Kovesi referitor la acuzațiile care i s-au adus în legătură cu autostrada ”suspendată” Sibiu-Orăștie.

Se precizează de asemnenea că există și indicii că în această afacere a fost implicat generalul Gabriel Oprea.

Protejat de justiție și servicii

Pe 27 iunie 2018 Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a atribuit firmei Unique Solution Iaşi licitaţia de consultanţă pentru realizarea unor soft-uri speciale care vor fi folosite la percheziţiile informatice. Suma e una ”glumeaţă” – 155.116,5 lei cu TVA inclus – dar informaţia ”hard” este cui îi aparţine firma câştigătoare. În spatele SC Unique Solutions SRL este Dan Stratan. Cum ar spune sistemul: este extrem de important să ai o intrare pe lângă DNA, DIICOT sau Parchetul General. Dan Iulian Stratan nu a fost atins niciodată de brațul lung al legii chiar dacă cei din jurul său au căzut rând pe rând la pușcărie.

Când nu mai ai justiție, patrioții din structurile de informații încep să vorbească

În timpul exercițiului militar SABER GUARDIAN 23 din România un transportor blindat Piranha 3C s-a scufundat în Dunăre în timp ce încerca să traverseze Brațul Borcea. Știrea a trecut la și altele, însă nu același lucru s-a întâmplat pe canalele de telegram rusești. Imaginile de mai jos au avut sute de mii de vizualizări pe conturile vloggerilor militari din Federația Rusă. Astfel, opinia publică din Rusia a aflat că Armata Română are niște transportoare Piranha bune de dat cu ele la pește. Pot fi folosite pe post de nadă.

Armata Română deține deja 31 de transportoare blindate Piranha 3C, achiziționate de la filiala elvețiană GDELS Mowag, deținută de compania americană General Dynamics, în valoare de aproximativ 59 de milioane de euro. Această achiziție a fost urmată de o cerere din partea lui Nicolae Ciucă, fost șef de Stat Major al Apărării și fost Ministru al Apărării, acum șef al Senatului și președinte al PNL, pentru achiziționarea altor 227 de transportoare Piranha V neflotabile, în valoare de 895 de milioane de euro.

În 2017, când generalul Nicolae Ciucă ocupa funcția de comandant al Statului Major al Apărării, a fost aprobată achiziția de transportoare 8×8 neflotabile pentru două batalioane ale Brigăzii 2 Infanterie. Deși motivele pentru achiziționarea transportoarelor nu sunt clare, acest aspect a ridicat suspiciuni privind acte de corupție.

Ulterior, în decembrie 2017, prin Hotărârea de Guvern 852, contractul pentru achiziționarea celor 227 de transportoare a fost atribuit în regim de urgență companiei Mowag Gmbh. Ofițerii din cadrul Direcției de Prevenire și Investigare a Corupției din Ministerul Apărării au sesizat DNA cu privire la aceste suspiciuni, însă sesizarea a fost clasată de către procurorul militar Mihai Gheorghe, din cadrul DNA.

Același procuror Mihai Gheorghe le-a dat clasare lui George Maior și Florian Coldea în dosarul unde maiorul SRI Daniel Florea îi acuza de abuz în serviciu și fals, acesta din urmă fiind mazilit de sistem.

Laura Kovesi – Florian Coldea – George Maior binomul SRI/DNA

La începutul acestui an, Ministerul Apărării condus de Angel Tîlvăr (PSD) a solicitat Parlamentului o nouă aprobare pentru achiziționarea a 150 de transportoare Piranha V, evaluată la aproximativ 674 de milioane de dolari.

Angel Tîlvăr (PSD) – Lloyd Austin șeful Pentagonului (SUA)

Cum au negociat Ciucă și generalii hoți ai Armatei Române contractul cu Mowag Gmbh

Directorul Direcției Planificare Integrată a Apărării, ing. Șerban Lungu, a fost promovat de consilierul de Stat – Departamentul Securităţii Naţionale – Directorul Oficiului Informaţii Integrate Constantin Dudu Ionescu, ambii fiind cunoscuți ca și consultanți ai companiei ELBIT Systems din Israel. Șeful SRI, Eduard Hellvig a fost consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu în perioada 1999 – 2000. Dudu Ionescu a ocupat timp de câțiva ani funcția de general manager la reprezentanța din România a holdingului Elbit Systems Israel. Dudu Ionescu a rămas în memoria populară ca un personaj odios ce a propus o amnistie generală pentru toți cei vinovați de crimele săvârșite la Revoluția din decembrie 1989.

Șerban Lungu a fost documentat de spionajul militar pentru relații neconforme cu străinii, iar pentru asta a fost sesizat DNA pentru cercetarea acestuia având mandat de verificare. Lungu a fost acuzat de spionaj în favoarea altor state. În strânsă legătură cu Lungu Șerban a fost colonelul Caravan Constantin Alexandru de la Departamentul de Armament.

Caravan împreună cu fostul secretar de stat Florin Lazăr Vlădică a acționat în sprijinul firmei elvețiene MOWAG pentru achiziționarea de derivate pentru transportoarele blindate Piranha. Pentru a menține un preț ridicat de achiziție au redus numărul derivatelor de la 14 la 12, astfel avem transportoare blindate neflotabile. Dacă se face și o analiză a blindajului s-ar putea să apară surprize. Ne mai mirăm de ce ne mor soldații prin teatrele de operațiuni…

Reprezentantul MOWAG în România, Constantin Cătalin i-a oferit lui Caravan Constantin Alexandru drept mită o sumă de bani atât pentru el cât și pentru Lungu Șerban, respectiv fostul premier Nicolae Ciucă. Odată cu instalarea guvernului Orban la putere cu sprijinul președintelui Klaus Iohannis, Caravan a primit un post bine plătit în cadrul Ministerului Economiei.

Secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică a fost pus în funcția de secretar de stat la Apărare de premierul Sorin Grindeanu, fără ca acesta să aibă vreo legătură sau experiență anterioară în domeniul Apărării. Singurul merit al lui Florin Lazăr Vlădica sunt serviciile în favoarea SUA și la ordinul SUA. Cu ocazia asta ne putem aduce aminte și de imaginile cu Sorin Grindeanu încuiat în Guvern și fostul premier Victor Ponta pe post de marionetă. Puțini au înțeles atunci de unde venea puterea lui Grindeanu.

După ce a fost dat afară cu cântec de la MApN în urma eforturilor unor ofițeri patrioți, Florin Lazăr Vlădica a intrat din nou pe ușa din dos cu ajutorul lui Sorin Grindeanu și a generalului trădător de țară Nicolae Ciucă. Vlădica din postura de reprezentat în România al companiei americane Raytheon și Ciucă șef de stat major la Apărare au anunțat achiziția de sisteme HIMARS și PATRIOT fără o negocierie prealabilă, bineînțeles cu parandărăt de miliarde de euro pentru mafia de partid și de stat. Generalii americani sunt mândri de slugile lor.

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button