POLITICĂ

Primarul Nicușor Dan refuză să prezinte Scrisoarea de garanție pentru buna garanție depusă de Astra Vagoane Călători SA emisă de un IFN

Primarul Capitalei Nicușor Dan refuză să prezinte redacției Anchetatorii.ro Scrisoarea de garanție pentru buna garanție depusă de Astra Vagoane Călători SA emisă de un IFN, prin care potrivit informațiilor noastre a păgubit bugetul Societății de Transport București cu peste 100 de milioane de lei. Vorbim de constituirea unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu și delapidare. O serie de infracțiuni pe care procurorii DNA și instituțiile statului ce au competențe în domeniu le trec cu vederea.

Răspunsul lui Nicușor Dan:

Având în vedere solicitarea dvs. înregistrată la Direcția de Presă cu nr. 136846/18.08.2023 si la Directia de Asistenta Tehnica si Juridica cu nr. 136846-867L/1/18.08.2023, vă transmitem următorul răspuns primit de la Directia Generală Economică,  Direcția Fonduri Nerambursabile,  Societatea de Transport București:

În conformitate cu Dispozitia Primar General nr.484/15.04. 2014 si cu HCGMB nr.52/2020 privind ROF cu modificările si completările în vigoare, documentul solicitat, Scrisoarea de garanție pentru buna garanție depusă de Astra Vagoane Călători SA emisa de un IFN,  nu este declarat ca și document de interes public.

Având în vedere că vorbim de bani publici automat este și de interes public, doar că Nicușor Dan își face propria lui lege, el fiind șeful acestei grupări de crimă organizată care păgubește anual bugetul Capitalei cu milioane de euro. O să vă arătăm cum plătește Nicușor Dan neamurile doamnei Gabriela Firea cu milioane de lei anual. Lupta dintre cei doi este doar la televizor. Banii se împart frățește în marea familie PSD, PNL, PMP și USR, care a pus mâna pe Primăria București.

Directorul STB Adrian Criț se spală pe mâini: Nicușor a semnat

Cine sunt actorii acestui tun de milioane de euro

Corupții din PNL au impus Astra Vagoane să încheie parteneriat pentru scrisorile de garanție cu un IFN fantomă Capidava, controlat de un anume Vlad Ghinescu, Alex Floroiu și un anume Mihăiță Ursu. Potrivit surselor Anchetatorii.ro din cadrul PNL, Mihăiță Ursu este finul lui Lucian Bode și fostul șef al TAROM, actualmente consilierul viceprimarului Sectorului 2.

Indivizii din spatele acestor IFN-uri emit scrisori de garanție fără nicio valoare deoarece aceste sărăcii de firme fantomă din Casa Presei Libere nu au cod SWIFT. Aceste IFN-uri de partid nu au nicio valoare și nu pot garanta nimic fără cod SWIFT. Protocolul MT 760 este un tip de mesaj rapid care este utilizat de bănci la emiterea unei garanții sau a unei scrisori de credit standby. Mesajul rapid MT 760 este trimis de banca emitentă către banca avizatoare. Astfel, coruptul Nicușor Dan putea verifica dacă IFN-UL are cele 333.990.895 lei în conturi.

Nicușor Dan a semnat ca primarul, în numele Primăriei București, contractul cu Astra Vagoane Călători SA , acceptând ca Astra să vină la masă cu o scrisoare de garanție de bună execuție ilegală.

În cazul în care apar probleme în contract, greșeli de producție sau carențe la livrare, Primăria București și banii bucureștenilor sunt total neprotejați, chiar și în fața instanței, asta pentru că Finance One IFN cu care s-a semnat scrisoarea de garanție de către Astra Vagoane este o fantomă financiară. Iar probleme grave au apărut în cazul tramvaielor lui Blidar.

Comisioanele primite de la Astra Arad sunt de milioane de lei în cash. Numai pentru scrisoarea de bună garanție falsă, adică numai pentru 2 pagini trase la imprimantă, șmecherii din PNL au încasat 200 de mii de euro.

IFN-urile fantomă prin care cei din PNL au jefuit Astra Arad și Primăria Capitalei au ajuns azi pe numele unui cetățean ucrainean Soroka Oleksandr, iar numele a fost schimbat în SINISTER MEDIA GROUP SRL. Se pare că pe Mihăiță nu prea îl duce capul.

Din documentele de mai jos reiese caracatița IFN-urilor liberale în diversele lor forme și denumiri. În ultimul act apare numele lui Mihăiță Ursu, finul lui Lucian Bode, membru în consiliul de administrație, acesta cedând firma cetățeanului ucrainean Soroka Oleksandr.

Valer Blidar nu a respectat caietul de sarcini

Valer Blidar, Mihaiță Ursu, Adrian Iordache și Nicușor Dan pot fi ridicați frumos de DNA și puși la loc cu răcoare pentru scrisorile de garanție ilegale.

Pentru șpaga dată de Blidar pe linie de partid acesta a sărit calul și a încălcat caietul de sarcini într-un mod grosolan. Motoarele tramvaielor Imperio nu respectă caietul de sarcini astfel au apărut probleme cu omologarea lor. Astra Arad a înlocuit, în timpul fabricării, motorul pe care ar fi urmat să-l aibă inițial noile tramvaie, cu o putere de 120 de kW, cu unul care poate atinge o putere de 100 de kW.

Contractcaiet-de-sarcini-IDescarcă

Probleme nu au fost doar cu motoarele tramvaielor Imperio ci și cu dimensiunile lor. Pentru modificarea stațiilor STB sunt estimate costuri de circa 100 de milioane de lei. Din tramvaiele lui Blidar au mai dispărut rastelul pentru biciclete și ușa separată pentru vatman, după cum figura în caietul de sarcini. De la începutul anului și până acum, noile tramvaie au avut parte de deraieri, tamponări și incendieri.

Cei din Primărie au refuzat inițial să semneze procesele de recepție, astfel încât ele să poată fi puse în circulație. Deranjat de faptul că oamenii tot refuzau să semneze procesele verbale ilegale de recepție Nicușor Dan i-a schimbat până când unul și-a făcut curaj și a urmat ordinul venit pe linie de partid.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button