ANCHETEPOLITICĂ

Adrian Năstase, zis și Bombonel, își ascunde banii furați de la români în Panama împreună cu interlopul Horia Constantinescu

În Republica Infractorilor condusă de Iohannis, Ciucă și Ciolacu, am ajuns mai rău ca în vremea odiosului premier Adrian Năstase. În loc să fie investigați infractorii care jefuiesc statul român suntem investigați noi cei de la Anchetatorii.ro pentru că deconspirăm rețelele de crimă organizată de la vârful statului român. Nu suntem în romanele lui George Orwell suntem jurnaliști în Republica Infractorilor. Se pare că deranjăm foarte tare grupările de crimă organizată, inclusiv pe cele din cadrul MAI dacă s-a ajuns la intimidări și amenințări cu dosare penale deși o instanță de judecată s-a pronunțat în speța MAFIA ARGILEI, constatând ca nefondată cererea mafioților care doresc să fie șterse articolele publicate de noi. Și pe vremea tovarășului Năstase se da un telefon și era dat jos site-ul Hotnews când apărea câte o anchetă despre mafia PSD. Se pare că am revenit la acele vremuri. Jurnaliștii care deranjează aceste mafii sunt intimidați și supuși oprobriului public, cum am văzut și în cazul Emiliei Șercan.

Vrem să vorbim puțin de Bombonel că tare supărat mai e în aceste zile pe toată lumea, inclusiv pe prietenul nostru Valer Kovacs, un adevărat luptător împotriva mafiei de la vârful Poliției Române.

Adrian Năstase nu mai are nevoie de nici o prezentare. Toată țara știe că Năstase e un infractor dovedit, fost pușcăriaș, dar personaj lăsat cu averea întreagă de statul nostru eșuat. O parte din averea baronului roșu este ascunsă în Panama. Pe vremuri umbla o legendă din gură în gură că Dana Năstase e nervoasă dacă Bombonel nu fură 1 miliard de lei vechi pe zi. De numele acestui individ se leagă cele mai mari distrugeri și devalizări din țara românească, totul sub pretextul aderării la UE și NATO. În fapt, interesul lor a fost să jefuiască România după bunul plac, la fel cum fac bandiții din fruntea statului și în zilele noastre.

De unde vine porecla Bombonel?

„În primul rând, ea nu a apărut prin Vadim. A apărut în perioada 92-96 și nu era legată de Vadim. A fost construită altfel. Bănuiesc că cei care mi-au spus așa, m-au văzut mai delicat, mai bun, mai blând, mai gentil și din cauza asta mi-au spus așa.”, a spus Adrian Năstase într-o emisiune de cancan, deși răposatul Vadim Tudor, cel care i-a pus porecla, afirma că Bombonel juca fundaș.

Năstase era atât de tare pe vremuri încât juca tenis cu George Bush junior la prânz și avea statut de membru în organizația masonică Skull and Bones.

Spălarea de bani în formă continuată și conturile din Panama – supărarea lui Bombonel și Horică

Uniunea Europeană a recomandat autorităților ce se ocupă de combaterea evaziunii fiscale să fie atente la cei care foloseasc cotractele de împrumut care nu au bază reală, “împrumuturi hibride”, “hybrid loans” dând și metode de identificare ale acestora, în fiecare an.

https://www.eba.europa.eu/regulation-and-policy/own-funds/guidelines-for-hybrid-capital-instruments

Renumitul avocat Dinu Petre subliniază că “pentru a nu intra sub incidența actelor normative cu aplicabilitate în domeniul activităților financiar-bancare emise de Banca Națională a României, societatea care acordă împrumutul va trebui să dovedească necesitatea, oportunitatea și eficiența unei astfel de operațiuni de creditare, cum este cazul societăților afiliate, respectiv când împrumutul este acordat de o societate”, pe când se observă clar că nu este o necesitate a împrumutului.

Prival Consultants S.A este o firmă offshore, ceea ce înseamnă ca în baza actului constitutiv nu poate să desfășoare activități pe teritoriul statului în care a fost înființată, trezorierul firmei fiind chiar mama lui Horia Constantinescu. Trezorierul face parte din consiliul director în Panama. De numele acestei firme este legat și Adrian Năstase protectorul lui Horia Constantinescu, potrivit Panama Papers.

Toate acestea subliniază scoaterea ilegală a banilor din firma lui Horia Contantinescu către o firmă controlată de mama sa, astfel intrând fraudulos în posesia banilor și evitând plata impozitelor. Schema este atât de penală încât orice ofițer de la infracțiuni economice, o poate observa la prima vizualizare a declarației de avere a lui Horia Constantinescu. Dar în Republica Infractorilor hoții sunt puși șefi, iar banii furați de la români sunt puși bine la păstrat în paradisuri fiscale. Năstase și Horică sunt foarte supărați pe Anchetatorii.ro, de aici și atacurile în toate direcțiile de pe site-ul lui Bombonel.

Compania RODRAG.TRADE.CO. SRL apare în Panama Papers și duce direct către Adrian Năstase. Această companie este deținută de firma din Panama, PRIVAL CONSULTANTS SA.

Art. 23. –

(1) Constituie infracţiunea de spălare a banilor şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani:

a) schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri ori în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei;

b) ascunderea ori disimularea adevăratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni;

c) dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.

(2) Tentativa se pedepseşte.

(3) Dacă fapta a fost săvârşită de o persoană juridică, pe lângă pedeapsa amenzii, instanţa aplică, după caz, una sau mai multe dintre pedepsele complementare prevăzute la art. 136 alin. (3) lit. a) –c) din Codul penal.

(4) Cunoaşterea provenienţei bunurilor sau scopul urmărit poate fi dedusă/dedus din circumstanţele faptice obiective.

(5) Dispoziţiile alin. (1)-(4) se aplică indiferent dacă infracţiunea din care provine bunul a fost comisă pe teritoriul României sau în străinătate.”

În imaginea de mai jos din declarația de avere pe anul 2023 a președintelui ANPC, Horia Constantinescu, reiese că acesta comite mai multe acte de spălare de bani prin împrumuturi hibride către firmele din PANAMA pe care le controlează împreună cu familia lui Adrian Năstase.

Familia Năstase și Horia Constantinescu utilizează aceste firme din Panama pentru că permit deținerea de acțiuni la purtător, lucru interzis de legislația din Uniunea Europeană deoarece poate fi eludată plata impozitelor. Companiile din acest paradis fiscal sunt deținute de oligarhi, politicieni și organizațiile mafiote din întreaga lume. Rețineți, aceste companii care oferă acțiuni la purtător în Panama nu desfășoară activitate comercială în această țară, ci doar țin la secret banii furați din state bananiere precum România.

În declarația de avere din data de 18-02-2022 reiese că Horia Constantinescu și-a împrumutat compania Rodrag Trade Co cu suma de 317.919 ron și compania Agrement Serv cu suma de 2.821.319 ron, în total circa 630 de mii de euro. Oare cum este posibil ca un funcționar public precum Horia Constantinescu să împrumute niște firme din Panama cu astfel de sume astronomice, bani la care românul de rând nici nu poate visa!?

În anul 2021 Horia Constantinescu afirmă că a împrumutat compania Rodrag TRADE CO cu sumele de 492.919,44 euro și 295.357 ron. De asemenea în declarația de avere a șefului ANPC din 2021 apar oo serie de proprietăți în Predeal și Tuzla, proprietăți care nu le găsim în declarația din 2023. Aceste proprietăți ar fi fost achiziționate în anul 2019.

În anul 2018 Horia Constantinescu afirmă că și-a împrumutat firma din PANAMA, RODRAG TRADE CO cu suma de 8.320.935,93. Nu se specifică dacă e vorba de lei sau euro. Compania Agrement Serv din PANAMA figurează cu un împrumut de 2.811.119,46. La fel nu se specifică moneda.

În anul 2017 Horia Constantinescu afirmă că a împrumutat RODRAG TRADE CO cu suma de 7.743.403 ron și Agrement Serv cu 4.893.119,46 ron.

În anul 2016 Horia Constantinescu figurează cu plasamente la compania Green Fiber cu 2.629.000 ron, iar la compania Green Tech cu 316.606,05 ron. Companiile din Buzău specializate în reciclarea gunoaielor au fuzionat în anul 2022 sub numele Green Tech SA, compania cu o cifra de afaceri în valoare de 383.015.540 (77 de milioane de euro), fiind controlată de Damian Nicoleta Iulia, Damov Constantin, Genes Alina Elena, Ghica Aureliu Marius, Marin Georgian Ionut și Stanculescu Adrian.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button